Снимка/източник: Новините на Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

Организаторите на протестите в Хасково и ръководството на местната полиция се споразумяха на предстоящите тази неделя протести да не се стига до затварянето на магистрали и главни пътища.

Недоволстващите бяха категорични, че първоначалните им намерения за затваряне на границата с Турция няма да бъдат осъществени.

На поискана от протестиращите среща организаторите на недоволството срещу високите цени на горивата, данъка на автомобилите и застраховката „Гражданска отговорност“ се срещнаха с директора на ОДМВР- Хасково старши комисар Ангел Цанков и началниците на полицейските управления в областта в сградата на полицията.

При протестите няма да бъдат нарушавани законите, стана ясно на срещата.

Един от организаторите потвърди, че целта им е да достигнат до Свиленград, където ще проведат мирно шествие за изразяване на гражданските им позиции.

Старши комисар Цанков от своя страна беше категоричен, че при евентуални нарушения и изкуствено ескалиране на напрежението, ще бъде приложен законът в цялата му строгост.

Малко по-късно директорът на областната дирекция се срещна и с кметовете на общините в областта. Те обсъдиха координацията и начините за обмен на информация помежду си при нарушения на Закона за събранията, митингите и манифестациите.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.