Бизнесът вижда в бюджета на ДОО очакване за получаване наготово

0
2140

Бизнесът вижда в бюджета на ДОО очакване за получаване нещо на готово. Това стана ясно от коментара на Васил Велев от АИКБ по временна дебатите на съвместно заседание на три парламентарни комисии. Бизнесът е против увеличаването на максималния осигурителен доход. Не станало ясно защо сега се прави това, нямало и дебат по темата.

Работодателите не са доволни, че първите три дни от болничните се плащат от работодателите. Два пъти обаче е скочило издаването на болнични, откакто е въведена тази мярка.

БТПП също е против бюджета на ДОО.

Те са против увеличаването на минималната работна заплата.

Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ подкрепи увеличаването на максималния осигурителен доход. Замразени са обаче минималните осигурителни доходи. Трябва да предприемем решителни стъпки срещу сивата икономика, настоя тя.

Пенсионерските организации не са доволни от бюджета на ДОО.

Обедняването на трудовите пенсионери граничело с мизерия. 

Според социалиста Георги Гьоков не се вижда решение на социалните проблеми в бюджета на ДОО. Левите не приемат, че обезщетението за отглеждане на дете през втората година на майчинството остава 380 лева. БСП ще предложат своя алтернатива и ще посочат между двете четения от къде ще дойдат парите.

Хасан Адемов от ДПС каза, че бюджетът на ДОО е сравнително приличен. С 650 милиона лева се увеличават на разходите.

След кратко и експресни изказвания бюджетът на ДОО мина на първо четене.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук