ТЕМАТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Ревност, алкохол и успокоителни в основата на убийството в „Банишора“ (ОБЗОР)

Има данни, че мъжът е правил и други опити за самоубийство, през 2015 година

0
241022
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" /www.dailypress-bg.com Георги КРЪСТЕВ

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ,                                                                         ДЕЙЛИ ПРЕС / www.dailypress-bg.com

Снимки/видео: Георги КРЪСТЕВ,                                                                                    ДЕЙЛИ ПРЕС / www.dailypress-bg.com

Убийството на млада жена в столичния квартал „Банишора“ е извършено привечер на 15 януари, а в основата му стои ревност. Прокурор Емилия Русинова представи на брифинг събраните доказателства.

Извършител е 23-годишният приятел на жертвата. Те са се познавали от около три месеца и са живеели заедно. Последните дни е имало недоразумения между двамата и вероятно желание от страна на жертвата да прекратят отношенията си. Поводът за ревност е получено телефонно съобщение, което младият мъж е искал да прочете.

Мъжът е пиел алкохол и успокоителни, поради което самият той твърди, че не си спомня как е извършил убийството.

Нападателят се е опитал да се самоубие, като си е прерязал вените за което още вчера Информационна агенция „Дейли Прес“ съобщи. Раните му обаче са повърхностни, както стана ясно от думите на директора на СДВР Георги Хаджиев. Има данни, че мъжът е правил и други опити за самоубийство, през 2015 година, а по думите на Хаджиев, трагичен инцидент в семейството на младото момче е предизвикал неговата емоционалност.

За инцидента се е разбрало от SMS на младежа, изпратени до баща му и до негови приятели. Сигналът е получен в МВР от бащата и приятелка на извършителя.

Убийството е станало в апартамента, в който младото семейство е живяло. При влизането на полиция в апартамента се е наложило вратата да бъде срязана (ВИЖТЕ СНИМКИ ПО-ДОЛУ).

Тялото на убитата жена е открито на дивана, като тя е била гола.

Причината за смъртта на жертвата е задушаване. В жилището са намерени бутилки от алкохол, а извършителят е бил открит в съседната стая.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев обясни, че извършителят незабавно е отведен в „Пирогов“. 

Хаджиев потвърди, че не са постъпвали сигнали за домашно насилие в двойката.

На него ще му бъде повдигнато обвинение и наложена мярка задържане за срок от 72 часа. Ще бъде внесено в съда и искане за постоянна мярка. Назначени са експертизи за събиране на нови доказателства, увери прокурор Русинова.

В София от началото на 2019 година вече има три подобни случая с фатален край.

От началото на 2019 г. има три убийства, добили публичност.

На 8 януари 2019 г. в Стара Загора 65-годишният съпруг намушка смъртоносно 25-годишната си съпруга, майка на 8-месечното му дете.

На 16 януари 67-годишна жена в Пловдив уби 73-годишния си съпруг.

Също на 16 януари късно вечерта бе оповестено и за убийството в столичния кв. „Банишора“.

В България няма точна статистика на жертвите на домашно насилие. По информация на министерството на правосъдието към юни 2018 г., 91% от случаите жените са убити от мъж. В 35% от случаите убиецът е бивш или настоящ интимен партньор на жената. При 25% убиецът е близък роднина. Само 9% от убийците са непознати за жертвите.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване