Горанов против бонуси в Търговския регистър, докато не е работил

0
11113

Финансовият министър Владислав Горанов против служителите на Търговски регистър да получат бонус за време, в което е имало технически проблеми.

В кулоарите на Народното събрание той все пак призова да не се дамгосват експертите и служителите от Агенцията по вписванията.

Финансист номер едно не знае какво са си платили като бонус служителите.

На мнение съм, че служителите, които добросъвестно са изпълнявали дейностите си в Агенцията и които не носят пряка отговорност и вина за техническия проблем, възникнал в Агенцията, биха могли да получат допълнително възнаграждение, предположи Горанов.

Припомняме, че Търговският регистър се срина във вторник, 10 август 2018 г. Агенцията по вписванията обявиха, че причините са технически, а регистърът трябваше да бъде пуснат още на същия ден. Това обаче не се случи.

На 16 август бившият вече директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова заяви че няма засега намерение да подава оставка, а като определение за кризата каза: „Случват се такива неща.

Ден по-късно премиерът бе на среща с министъра н правосъдието Цецка Цачева, като след това той изказа недоволството си от ръководството на Агенцията по вписванията заради продължаващия срив.

Борисов обаче заяви, че смяна на ръководството и уволнения няма да има, докато кризата не се овладее.

Вицепремиерът Томислав Дончев настоя, че виновни за кризата има, като това включва и вина по неизпълнение на задължения и отговорности.

След това министерски съвет днес взе решение да се създаде мегахранилище за електронни данни.

Една от фирмите поддържащи Търговския регистър Лирекс заяви, че се работи денонощно по възстановяването на пълното функциониране на системата.

Заради задълбочилия се проблем от БСП поискаха оставките на правосъдния министър Цецка Цачева и на изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.

Паралелно с това шефката на агенцията заяви, че не мисли да си подава оставката.

Малко след това на 17 август Даскалова хвърли оставка. Тя зае поста изпълнителен директор на Агенция по вписванията в края на май 2017 година, назначена на мястото на уволнената седмица преди това Елена Маркова.

На 20 август БСП внесоха 61 подписа в парламента за извънредно заседание, като една от точките за обсъждане беше срива на Търговския регистър.

На 27 август всички функционалности на регистъра бяха възстановени напълно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук