Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ покори Кипър

0
1544

В рамките на реализирането на проект „Предизвикателствата на иновациите и дигиталните технологии в образованието“ по Европейска програма Еразъм+ , Ключова Дейност 2, екип от ПМГ“Яне Сандански“ бе на посещение в Кипър, град Лимасол Директорът на неврокопското училище г-жа Елка Божикова г-жа Елица Зойкова – преподавател по английски език, бяха топло посрещнати от директора г-н Павлос Павлидес и заместник-директора г-жа Ати Демостенос и невероятните учители в частното иновативно училище IMS. Това, което гостите от България видяха, бе едно необикновено училище от нов тип, отдавна забравило остарелите и скучни методи на преподаване, със своя собствена новаторска програма, свободен избор на предмети, изцяло интерактивно обучение с тъч-скрийн бели дъски, фокусирано върху високата мотивация и добрите постижения.

Екипът на ПМГ осъществи съвместен урок с интерактивна дъска и интерактивен учебен софтуер на тема “Интегриране на иновативни методи в обучението по чужди езици за постигане на по-добри резултати“ с г-жа Стефани Роб, запозна се със системата за оценяване, премина през обучение, свързано с характерните особености на програмата Upper High School ,“ Методът IMS – новият начин за учене , вдъхновение и мотивация“, и работилница за създаване на стартиращи ученически фирми Junior Achievement съвместно с г-жа Емили Арести.

На финала на проекта се състоя кръгла маса и дискусия на тема: „Създаване на модерна общност от училища в Европа чрез нови възможности за проекто-базирано обучение“. ПМГ уверено крачи по пътя си на иновативно училище и това бе още една ползотворна стъпка в тази посока. Сърдечно благодарим на нашите домакини от Кипър за гостоприемството и прекрасните моменти. Очакваме с нетърпение нашите нови срещи и със сигурност сътрудничеството ни ще продължи.

    

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук