Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ покори Кипър

0
1371

В рамките на реализирането на проект „Предизвикателствата на иновациите и дигиталните технологии в образованието“ по Европейска програма Еразъм+ , Ключова Дейност 2, екип от ПМГ“Яне Сандански“ бе на посещение в Кипър, град Лимасол Директорът на неврокопското училище г-жа Елка Божикова г-жа Елица Зойкова – преподавател по английски език, бяха топло посрещнати от директора г-н Павлос Павлидес и заместник-директора г-жа Ати Демостенос и невероятните учители в частното иновативно училище IMS. Това, което гостите от България видяха, бе едно необикновено училище от нов тип, отдавна забравило остарелите и скучни методи на преподаване, със своя собствена новаторска програма, свободен избор на предмети, изцяло интерактивно обучение с тъч-скрийн бели дъски, фокусирано върху високата мотивация и добрите постижения.

Екипът на ПМГ осъществи съвместен урок с интерактивна дъска и интерактивен учебен софтуер на тема “Интегриране на иновативни методи в обучението по чужди езици за постигане на по-добри резултати“ с г-жа Стефани Роб, запозна се със системата за оценяване, премина през обучение, свързано с характерните особености на програмата Upper High School ,“ Методът IMS – новият начин за учене , вдъхновение и мотивация“, и работилница за създаване на стартиращи ученически фирми Junior Achievement съвместно с г-жа Емили Арести.

На финала на проекта се състоя кръгла маса и дискусия на тема: „Създаване на модерна общност от училища в Европа чрез нови възможности за проекто-базирано обучение“. ПМГ уверено крачи по пътя си на иновативно училище и това бе още една ползотворна стъпка в тази посока. Сърдечно благодарим на нашите домакини от Кипър за гостоприемството и прекрасните моменти. Очакваме с нетърпение нашите нови срещи и със сигурност сътрудничеството ни ще продължи.

    

 

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.