Депутатите експресно се заеха със Закона за горивата

0
4735

Парламентът експресно поде Закона за горивата.

Припомняме, че този закон ядоса малките производители, които настояха за отлагане на действието му. В противен случай те заплашиха с протести.
112 депутати гласуваха „за“ отлагането влизането в сила на закона, 28 се въздържаха.

На последното заседание на комисията за контрабандата отлагането бе отложено заради отсъствието на вносител от МИ.

После изненадващо министърът Емил Караниколов дойде и отлагането, за което настояваха малките производители бе гласувано.

Тогава министърът обоснова необходимостта от по-дълги срокове за влизане в сила на закона от 01.07.2019г., а за наредбата към него до 01.08.2019г., които са свързани с преодоляване на празноти и неясноти в него, които касаят неотчетени специфики на определени икономически дейности.

Емил Димитров – Ревизоро смята, че текстът, който искат малките производители, няма да реши проблемите.

Той припомни, че с приемането миналата година на закона са направени изменения и в други закони.

Сега с новия текст също трябвало редица нормативни актове да претърпят промени.

Този закон за горивата е необходим, изтъкна герберът Валентин Николов. Законът трябвало да създава достатъчно конкурентност. В същото време трябвало да се търси възможност всички в бранша да плащат преки и косвени данъци. Той настоя работна група да изчисти текстовете, за да се намери баланс.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира, че законът ликвидирал редица малки бензиностанции. Партията му също е за изсветляване на сектора с горива. Сега действащите разпоредби били репресивния за дребния бизнес, според него.

Тук няма никаква ефективност, заяде се социалистът Драгомир Стойнев. Червените недоумяват защо в зала няма представител на икономическото ведомство да аргументира предложенията и защо се е стигнало до тук. Замитали се проблемите. Според социалиста не трябвало да се отлагат промените шест месеца. Два месеца били достатъчни да се свърши работата.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук