Парламентът експресно поде Закона за горивата.

Припомняме, че този закон ядоса малките производители, които настояха за отлагане на действието му. В противен случай те заплашиха с протести.
112 депутати гласуваха „за“ отлагането влизането в сила на закона, 28 се въздържаха.

На последното заседание на комисията за контрабандата отлагането бе отложено заради отсъствието на вносител от МИ.

После изненадващо министърът Емил Караниколов дойде и отлагането, за което настояваха малките производители бе гласувано.

Тогава министърът обоснова необходимостта от по-дълги срокове за влизане в сила на закона от 01.07.2019г., а за наредбата към него до 01.08.2019г., които са свързани с преодоляване на празноти и неясноти в него, които касаят неотчетени специфики на определени икономически дейности.

Емил Димитров – Ревизоро смята, че текстът, който искат малките производители, няма да реши проблемите.

Той припомни, че с приемането миналата година на закона са направени изменения и в други закони.

Сега с новия текст също трябвало редица нормативни актове да претърпят промени.

Този закон за горивата е необходим, изтъкна герберът Валентин Николов. Законът трябвало да създава достатъчно конкурентност. В същото време трябвало да се търси възможност всички в бранша да плащат преки и косвени данъци. Той настоя работна група да изчисти текстовете, за да се намери баланс.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира, че законът ликвидирал редица малки бензиностанции. Партията му също е за изсветляване на сектора с горива. Сега действащите разпоредби били репресивния за дребния бизнес, според него.

Тук няма никаква ефективност, заяде се социалистът Драгомир Стойнев. Червените недоумяват защо в зала няма представител на икономическото ведомство да аргументира предложенията и защо се е стигнало до тук. Замитали се проблемите. Според социалиста не трябвало да се отлагат промените шест месеца. Два месеца били достатъчни да се свърши работата.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.