Депутатите закриха министерството на българското европредседателство

0
73391

Депутатите закриха министерството на българското европредседателство – Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

България се справи изключително успешно с това първо председателство на Съвета на ЕС. Това заяви външният министър Екатерина Захариева преди гласуването на закриването на министерството на Лиляна Павлова. Захариева защити решението да се създаде специално ведомство по темата.

Самата Павлова се връща в парламента като депутат.

Според бившия външен министър и настоящ депутат от БСП Кристиан Вигенин закриването на министерството на Павлова било закъсняло.

Раздавали се бонуси, правели се разходи във времето, в което ведомството съществувало след края на европредседателството.

Левицата ще иска детайлна справка за харчовете по ръководството на ЕС. Иначе днес е сложено едно добро начало, защото кабинетът „Борисов 3“ ще има един министър по-малко, каза Вигенин.

Според Ивелина Василева, която бе министър на екологията във втория кабинет „Борисов“ страната ни доказала, че е лидер в ЕС. Подготовката беше изпитание, провеждането беше кауза, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

България успя да се справи икономично, каза още Василева. България беше много добра в организирането на срещи, но не бе добра в правенето на политики, каза червеният депутат Петър Витанов.

Трябва да бъдем справедливи, призова лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Администрацията била в непрекъснат стрес. България се справи блестящо, категоричен бе той. Лиляна Павлова успя да реализира икономии. Голяма част от европейските ни партньори научиха за България, изтъкна лидерът на НФСБ.

Личната му оценка за европредседателството е 5,50. Симеонов отнел половинка до пълната шестица заради разеденението на политическата прослойка.

Институциите работеха неуморно, похвали се и Цветан Цветанов. Всички трябвало да са удовлетворени от това, което показала страната ни по време на европредседателството.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук