Думички на Борисов от преди година задействали прокуратурата, твърди адвокатът на Баневи

Христо Ботев, адвокат на семейство Баневи: Откъде накъде МВР се явява като оператор на тези служби, режисирано ли е от тях и кой е продуцентът?

0
22167
Семейство Баневи

Няколко думички на премиера Бойко Борисов задействали спецпрокуратурата по случая „Баневи“. Това заяви пред bTV адвокатът на семейство Баневи Христо Ботев.

„Отношението към семейство Баневи се променя преди една година, когато премиерът казва няколко думички. Когато държавата каже, че нещо не е редно и прокуратурата се задейства по никое време за деяния от 2005 година, малко е странно, че прокуратурата прецени през 2018 година, че е необходимо да вземе мерки“, констатира адвокатът.

По думите на защитника обвиненията срещу Николай и Евгения Баневи не са доказани, следвало прокуратурата да докаже, че те изпрали въпросните 1 милиард лева.

Според адвоката случаят „Баневи“ наподобява този с банкера Цветан Василев.

Ботев коментира и условията в родните арести. Той припомни думи на български политици, които заявиха, че арестът не е луксозен хотел, но междувременно Баневи обяснили пред него, че идват от арест във Франция, който бил като тризвезден хотел.

„Тази година посетих мои клиенти в Германия и Англия – там е същото“, обясни още адвокатът.

Защитникът на обвиняемите посочи и че Николай и Евгения Баневи са били въведени в съдебната зала с белезници.

Съдът разрешил белезниците да бъдат свалени преди влизането на медиите в залата.

Юристът допълни и че не е правилно да се разпространяват снимки от разследващите, в които се показват сцени от личния живот на обвиняемите.

„Преди години „МВР Пикчърс“ разпространяваше кадри, сега разследването се води от Специализираната прокуратура. МВР имаше задълженията единствено да охранява района“, отсече Ботев.

По думите на адвоката тази седмица майката на Николай Банев – Мария Банева – ще бъде привлечена под наказателна отговорност. Досега към нея не са повдигани официални обвинения и тя не е била задържана.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук