ЕДИНСТВЕНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! РЕВ И ТРАГЕДИЯ! Иво Прокопиев извади джендърите от „Спаси София – Смучи София“ за да плюят по Столична община с цел ремонт на собствената му улица!

Човек вече не знае да плаче или да се смее

0
57829
Скандалния олигарх Иво Прокопиев

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София

Човек вече не знае да плаче или да се смее на „медийните акции“ на скандалния  и на подопечените му джендъри от „Спаси София“, които мнозина в социалните мрежи от месеци вече наричат с подигравателното „Смучи София“, видя Информационна агенция „Дейли Прес“.

Вчера сутрин например по телевизия „България он еър“ въпреки ниските минусови температури по заръкла на ексбоса на „Каолин“ Прокопиев, загърнат с шал и червени уши пред камерата на телевизията застана джендър-острието на НПО „Спаси София“ Гергин Борисов.

В ефир Борисов, който стана известен с постовете си за „лапане на пишки“ във фейсбук, самоотвержено нападна Столична община с обвинението, че тя едва ли не умишлено бавела ремонта на централната софийска улица „Иван Вазов“.

Обвинение смешно в своята същност и трагично пред вид факта, че то далеч не е случайно поради простата причина, че от години на улица „Иван Вазов“ в София се намират един куп офиси на Иво Прокопиев.

Нещо повече, тази улица от десетилетие е известна сред софиянци, като улицата на баровеца от Разград, тъй като на нея освен редакцията на „Дневник“ и Капитал“ се намират и офисите на още един куп компании свързани с „беглеца в Сингапур“, както подигравателно наричат Иво Прокопиев софиянци.

„Дойде от Разград за да ни обяснява какво да правим в София! Егати наглецът!“, коментираха репортажа снощи журналисти от различни национални медии. Според тях за всички вече е ясно, че ПР-напъните на Прокопиев да очерня Столична община са само защото той има конкретен интерс от тях.

„Защо не коментира улица в кв. „Овча Купел“ например?“, попита Милена Христова във фейсбук, като си отговаря сама, „защото не му пука за „Овча Купел“, а се интересува само от това което пряко касае него и интересите му.

Всъщност според мнозина публични анализатори Прокопиев умишлено „пуска в битка“ за защита на интересите си специално избрани уж случайни момченца, като петимата „активисти“ от НПО „Спаси София“, за да може той да седи на заден план докато те бранят имането му.

Точно такъв е и случая с Гергин Борисов и репортажа по телевизия „България он еър“ от вчера сутрин. Самият Борисов пък минава за явен защитник на гейовете, като подържа фейсбук страница с ведрото име „евролибераст“. Факт, който не е странен тъй като Гергин също може да бъде видян късно вечер да пие мохито в известно хомосексуално заведение на същата въпросна улица „Иван Вазов“.

Публична тайна е, че Борисов получава указания за „акциите си“ от друг известен софийски гей и бивш служител на вестник „Капитал“ Асен Асенов. Последният пък за последните години прибра стотици хиляди левове от Столична община и от община Пловдив за да организира своите маргинални инициативи „Sofia dancing week” “Sofia architecture week”. Не е изненада, че друг основен спонсор на Асенов е фондация „Америка за България“.

Преди седмица пък вестник „Галерия“ разкри, че НПО „Спаси София“ се подготвя да прерасне в новата политическа партия на Иво Прокопиев с име „Спаси България“. Нейн лидер ще бъде столичният общински съветник и професионален протестър Иво Божков. Анализатори посочиха, че бъдещи политически партньори на новата формация ще бъдат другите две подопечени на Прокопиев партии „Да, България“ и ДСБ.

Любопитен и най-вероятно не случаен детайл от цялата история е факта, че журналистката от „България он еър“ направила репортажа за ул. „Иван Вазов“ с Гергин Борисов, Ива Григорова е значим фен на бившия президент Росен Плевнелиев, за когото пък е отдавна известно, че също е продължение на „дългата ръка“ на Иво Прокопиев. Последното лесно може да бъде потвърдено от публикации на стената на Григорова на личната й страница във фейсбук. Оказва се още, че същата се представя за „разследваща журналистка“, като в същото време удобно в случая пропуска да спомене, че има отдавнашни приятелски отношения с Гергин Борисов, когото уж случайно интервюира в ранната зимна утрин преди един ден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук