Скилегендата Марк Жирардели е придобил „Юлен“ през 2016 година. Той лично заяви пред Нова, че притежава 100% от формата „Такс сървисиз лимитед“, която е мажоритарен собственик на „Юлен“.

Жирардели заяви, че не е криел собствеността си на „Юлен“, никой не го питал. 

Процедурата по закупуването на „Юлен“ започнала още пред 2012 година, когато той и неговият екип стартирали проучвания за закупуването на дружеството.

Много преди 2016 година започна процедурата, около 2012 година. Мислих, че ще е прекрасна възможност да инвестирам във фирмата. Направихме голямо и обстойно проучване на правните и икономическите показатели, което продължи няколко години. В крайна сметка успяхме, заяви Жирардели.

На въпрос от кого е скиорът е купил дружеството, той заяви, че това е конфиденциална информация, подписал декларация за конфиденциалност и не можел да каже.

Все пак спомена, че не става въпрос за определено лице, а за голям фонд, който имал акции и собственост на няколко континента.

Относно спряганото у нас име на Цеко Минев Жирардели коментира, че двамата ги свързват общи хобита.

„И двамата караме ски за удоволствие. Обичаме природата и планината. За съжаление той голф не играе и не се виждаме през лятото„, обясни събеседникът.

Жирардели посочи и че неговия бизнес се разпростира и извън Банско. Той търсил интересен проект за инвестиране, а родната ски писта бил именно такъв проект.

Относно изграждането на втори лифт в най-известния ни зимен курорт, скиорът посочи, че темата е болна за него. 

Той много искал Банско да има втора кабинка.

Място има, защото от самото начало вторият лифт беше проектиран като част от проекта. Много работим в цяла Европа и винаги се срамувам, като трябва да кажа някъде, че не можем да си обслужим добре хората, защото чакат по 2 часа на лифта“, сподели Жирардели.

Той допълни, че в Австрия има десетки ски зони, които са изградени в национални паркове – едното не пречело на другото, стига да се направи както трябва. Той даже показа списък с въпросните ски зони.

По думите на скиора втората кабинка е задължителна както за бизнеса му, така и за хората.

„Искаме да създадем една от най-добрите, най-добрата ски зона в България. Искаме Банско да стане известен в целия свят“, каза още собственикът на „Юлен“.

Припомняме, че вчера стана ясно, че Жирардели притежава 100% от собствеността на „Такс сървисиз лимитед“, която компания е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. Информацията дойде в прессъобщение на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) след среща на Жирардели с трима министри във връзка с концесията на ски зона Банско. Министрите – Нено Димов, Николина Ангелкова и Емил Караниколов.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.