ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Майки: Децата с увреждания са на прага на биологичното оцеляване (ОБНОВЕНА)

Майките: "Свирим с гръб към вас, с лице към майките"!

0
7676

Репортер на място: Петя ИЛИЕВА, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ  – МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Продължава денонощният протест на майките на деца с увреждания пред сградата на Министерския съвет срещу неадекватната политика на държавата по отношение на хората с увреждания, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Надежда Димова, майка, която подкрепя протеста коментира за Информационна агенция „Дейли Прес“, че държавата трябва наистина да въведе мерките, които е обещала и те да достигнат до хората. Не трябва да са само на хартия, а да се приведат в реални действия и хората да ги усещат по места.

Димова посочи, че не може финансовата помощ за дете с увреждания от 930 лв. да се намали на 200 лева, когато то навърши 18-годишна възраст.

„Няма логика парите да намаляват на толкова малко, защото децата с увреждания са на прага на биологичното оцеляване, а не като на нормален живот“, констатира тя пред медията ни.

Димова каза, че майките на деца с увреждания са готови на още по-радикални действия, ако исканията им не бъдат чути.

Всичко зависи от управляващите и в зависимост от това, което те решат, зависят и нашите по-нататъшни действия„, изтъкна тя и добави, че не един или два пъти е обещавано законопроектите за хората с увреждания да влязат в парламента.

Майките на деца с увреждания останаха цяла нощ на улицата, блокирайки движението в центъра на София с палатките си. Към 8 часа сутринта с полицейско разпореждане палатките им бяха отместени на тротоара пред сградата на Министерския съвет и движението на бул. „Дондуков“ бе освободено.

Сред тентите ясно се виждат плакати с надпис: Бойко, и преди, и сега след 18 сме важни колкото магистралите„, „Свирим с гръб към вас„, „Свирим с гръб към вас, с лице към майките„.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук