ИЗВЪНРЕДНО И НА ЖИВО В DAILYPRESS-bg.com TV! Близо 200 цигани искат оставката на Каракачанов под прозорците на МС (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Протестиращите носят и плакати с надписи "Каракачанов върви си", "Каракачанов не разделяй обществото", "България казва не на расизма", "Не щем ви фашизма, а искаме социална справедливост"

0
282238
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" /www.dailypress-bg.com

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ,                                                                          ДЕЙЛИ ПРЕС / www.dailypress-bg.com

Оператор: Петър ХРИСТОВ,                                                                                           ДЕЙЛИ ПРЕС / www.dailypress-bg.com

С освирквания и скандирания „Оставка“ близо 200 роми пред Министерския съвет искат оставката на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Поводът за недоволството са изказвания на Каракачанов по случая Войводиново, с които той „всява етническа омраза“, по мнението на протестиращите.

Припомняме, че на 7 януари 33-годишен командос беше пребит. Първоначално в побоя участвали двама цигани – братя от махалата на 17 и на 21 години. Побоят започнал, след като командосът им направил забележка да не създават опасност на пътното платно. По свидетелски показания към биячите се присъединили и още обитатели на циганската махала.

Побоят предизвика силен обществен отзвук.

ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS-bg.com TV! Цигани искат оставката на Красимир Каракачанов – ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО

ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS-bg.com TV! Цигани искат оставката на Красимир Каракачанов – ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВОРепортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / www.dailypress-bg.comОператор: Петър ХРИСТОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / www.dailypress-bg.comлинк към статията тук: http://www.dailypress-bg.com/%D0%98%D0%97%D0%92%D0%AA%D0%9D…/

Публикувахте от Daily Press – Електронен таблоид в Понеделник, 14 януари 2019 г.

Протестът се провежда под засилено полицейско присъствие.

Протестиращите носят и плакати с надписи „Каракачанов върви си“, „Каракачанов не разделяй обществото“, „България казва не на расизма“, „Не щем ви фашизма, а искаме социална справедливост“ и други.

Александър Методиев, станал по-известен още като Бат Сали, коментира пред Информационна агенция „Дейли Прес“, че се радва на протеста като един от начините ромите да изразят тяхното несъгласие с един вицепремиер, който се опитва да раздели нацията.

Според него един вицепремиерът трябва да бъде вицепремиер на всички български граждани и няма право да говори по този начин към един етнос.

По думите му този етнос е изстрадал народ и има предци, които така са направили, че са допринесли за благото на България.

Припомняме, че и думите на вицепремиера Каракачанов. Той нарече циганите, извършители на побоя над военен във Войводиново, „нагли“ и декларира, че ще постави на обсъждане в Министерски съвет програма от мерки за справяне с циганската престъпност.

„Всички се гордеете, че националната ви принадлежност е българин, но етническата ви принадлежност е на циганин. Не трябва да се срамуваме, че сме цигани, защото ние живеем в нашата държава и тя е нашата майка родина България“, изтъкна той.

Циганите настояват Каракачанов да си ходи, защото ромите нямат права и защита в държавата. 

Циганите не го искат в парламента.

Как се плаща токът, като е незаконна постройката, питат демонстрантите.

Има необразовани цигани заради такива като него, за да може да им купува гласовете с две кебапчета върху масата и 50 лева под масата по време на изборите, твърдят друга част от протестиращите роми.

На циганите им дайте да чистят София и България, но ако не искат, българите ще ги молят да им почистят боклуците, обявиха протестиращите.

Няма право той да събаря къщите на хората. скочиха недоволстващите. Ние имаме образовани хора и ако не излязат три дни на работа, България ще потъне в боклуци, стана ясно от думите на простиращите цигани.

„Каракачанов долу“, „Каракачанов върви си“, скандират ромите.

„Мили братя и сестри, нека да покажем, че ние сме български граждани, че сме част от България и ние не сме бежанци. Ние не сме извънземни и не сме парашутисти и трябва да се държат с нас подобаващо. Днес сме тук да кажем твърдо не на разделението, обидите и расизма, а да на разбирателството“, призовават насъбралите се цигани.

Циганите са против нарушаването на законите и човешките права. Те искат да работят за разрешаването на проблемите в обществото.

Каква работа има един вицепремиер да отиде там и да създава етническо напрежение, недоволстват още ромите.

ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS-bg.com TV! Цигани искат оставката на Красимир Каракачанов – ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО

ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS-bg.com TV! Цигани искат оставката на Красимир Каракачанов – ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВОРепортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / www.dailypress-bg.comОператор: Петър ХРИСТОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / www.dailypress-bg.comлинк към статията тук: http://www.dailypress-bg.com/%D0%98%D0%97%D0%92%D0%AA%D0%9D…/

Публикувахте от Daily Press – Електронен таблоид в Понеделник, 14 януари 2019 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук