Извънредно! Елена Йончева разкри афера „Ало, Банов съм!“ за 700 бона, пусна аудио и заговори за оставки

0
1438

Депутатът от БСП и обвиняема за пране на пари Елена Йончева се прецели в министъра на културата от кабинета Борисов 3 Боил Банов. В началото на седмицата тя анонсира, че ще даде конкретни данни за корупционни механизми в кабинета по отношение на големите инфраструктурни проекти и енергетиката. На нарочна пресконференция тя съобщи, че се касае за Боил Банов, а проектът е за античен комплекс „Сердика“.

Става въпрос за корупция в строителството. Сегашният министър Боил Банов, когато през 2016 година е зам.-министър, опрощава сумата от 700 000 евро на фирма строител. Става въпрос за Ларгото. Фирмата има закъснение и дължи поне 700 000 евро неустойка“, коментира Елена Йончева.

По думите на Йончева е имало неустойка от 7000 лева. СТава въпрос за периода, в който Банов е бил зам.-министър.

Йончева нарече случая аферата „Ало, Банов съм!“.

По време на пресконференцията бе пуснат аудиозапис, за който се твърди, че е от разговор с Банов. Бе пуснат кратък вариант със субтитри. Социалистката обаче обеща да предостави на журналистите пълния запис, краткия запис, както и пълните субтитри от записите на Боил Банов.

„Удивителното в разговора, е с каква лекота днешният министър в кабинета Борисов, говори за схемата“, посочва Йончева. По думите ѝ записът е направен от служител на министерството на културата.

Тя посочи още, че е направено интервю с въпросният служител, който е предпочел да остане анонимен, но се е съгласил да бъде свидетел.

Ще бъдат пуснати сигнали до прокуратурата и ОЛАФ, защото става въпрос за европейски средства. От БСП поискаха оставката на министъра на културата Боил Банов.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук