Извънредно! Елена Йончева разкри афера „Ало, Банов съм!“ за 700 бона, пусна аудио и заговори за оставки

0
1317

Депутатът от БСП и обвиняема за пране на пари Елена Йончева се прецели в министъра на културата от кабинета Борисов 3 Боил Банов. В началото на седмицата тя анонсира, че ще даде конкретни данни за корупционни механизми в кабинета по отношение на големите инфраструктурни проекти и енергетиката. На нарочна пресконференция тя съобщи, че се касае за Боил Банов, а проектът е за античен комплекс „Сердика“.

Става въпрос за корупция в строителството. Сегашният министър Боил Банов, когато през 2016 година е зам.-министър, опрощава сумата от 700 000 евро на фирма строител. Става въпрос за Ларгото. Фирмата има закъснение и дължи поне 700 000 евро неустойка“, коментира Елена Йончева.

По думите на Йончева е имало неустойка от 7000 лева. СТава въпрос за периода, в който Банов е бил зам.-министър.

Йончева нарече случая аферата „Ало, Банов съм!“.

По време на пресконференцията бе пуснат аудиозапис, за който се твърди, че е от разговор с Банов. Бе пуснат кратък вариант със субтитри. Социалистката обаче обеща да предостави на журналистите пълния запис, краткия запис, както и пълните субтитри от записите на Боил Банов.

„Удивителното в разговора, е с каква лекота днешният министър в кабинета Борисов, говори за схемата“, посочва Йончева. По думите ѝ записът е направен от служител на министерството на културата.

Тя посочи още, че е направено интервю с въпросният служител, който е предпочел да остане анонимен, но се е съгласил да бъде свидетел.

Ще бъдат пуснати сигнали до прокуратурата и ОЛАФ, защото става въпрос за европейски средства. От БСП поискаха оставката на министъра на културата Боил Банов.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

blitz.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.