Има задържан за трагедията с починалото дете в Мездра

0
2737

Две са основните версии, по които работи полицията

Има задържан за трагедията, която се случи вчера в късните часове на следобеда в Мездра. При инцидента почина 8-годишно дете. То бе намерено на улицата,а според свидетели то е било по слипове и без маратонки.

Две са основните версии, по които работят органите на реда. Първата е смърт, причинена от огнестрелно оръжие, а втората е за смърт, причинена от пиротехническо изделие.

В момента тече аутопсия и ще бъдат назначени необходимите експертизи (медицинска, балистична и психологическа)  и след като получим заключението ще има точен отговор за причината на смъртта, стана ясно от извънреден брифинг на прокуратурата.

Снощи е направен оглед на местопроизшествието и са разпитани свидетели.

По първоначална информация, починалото момченце, което е внуче на бившия депутат от БСП и лидер на партия „Рома“ Тома Томов, е играло със свой приятел.

От досега направеното разследване, се предполага, че детето е починало в дома на неговото приятелче. Предполага се, че раната, която е получило в областта на врата, е причинена от огнестрелно оръжие – пушка, която е законно притежавана, но не по надлежен ред. Затова е задържан и бащата на другото дете, в чийто дом се предполага, че се е случила и трагедията.

Все още не се знае как момчето се е озовало на улицата, където е намерено от съсед и е закарано в Спешния център, а лекарите са констатирали смъртта.

Извършен е оглед в дома, където се предполага, че е настъпила трагедията. Работната версия е свързана с държане на огнестрелно оръжие не по съответен ред, вследствие на което е причинена смърт. Ще се извършват още разпити. Разследването продължава.

Петя Славова

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук