Обвиниха собственика и багериста за унищожените дюни

0
8705

Прокуратурата повдигна обвинения на собственика и багериста за унищожение на природна забележителност – „пясъчни дюни“, намиращи се в защитена територия.

Подробности за повдигнатите обвинения разкриха по време на среща с медиите Административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, зам.- административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова и Директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Петров посочи, че за така повдигнатите обвинения законът предвижда наказание от до три години „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер от 2 000 лв. до 10 000 лв. за всеки от обвиняемите.

На Иван Н. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000лв., а на Манол П. „парична гаранция“ в размер от 2000лв.

Петров уточни, че двамата обвиняеми не са осъждани и добави, че по време на разследването може да бъде потърсена отговорност и на концесионера на плажната ивица, намираща се в съседство с парцела на унищожените дюни. Това може да стане само, ако се докаже, че той има отношение към заравняването.

Комисар Калоянов разясни, че Иван Н. е собственик на парцела, върху който са се намирали унищожените дюни.

По думите му в полицията не е постъпвал никакъв сигнал за извършеното престъпление до неделния ден, а служителите на реда са научили за посегателството срещу дюните от журналистически материали.

Той увери, че ако са били получили сигнал, престъплението е щяло да бъде разкрито още в събота.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че трима души са арестувани заради унищожаването на дюните на къмпинг „Смокиня“.

Министър Ангелкова заяви пред Нова телевизия, че според наредба в договора концесионерът е бил задължен да опазва дюните. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук