Президентът Румен Радев не изпълнява основните задължения на институцията. Той трябва да бъде символ на баланса, да има открояваща се външнополитическа роля и да има обединяваща вътрешнополитическа функция, но не го прави. Това заяви неговият предшественик Росен Плевнелиев (2012-2017), цитиран от БНР.

Изявлението бе направено по повод две години от встъпването на Румен Радев в длъжност. Плевнелиев беше в Русе, за да изнесе лекция, посветена на професиите на бъдещето и развитието на икономиката. Той критикува държавният глава и заради това, че не е дал пресконференцияпо повод на годишнината.

На днешната дата всички президенти досега даваха пресконференции, за да отчетат какво е свършено през годината, но президентът Радев реши да не прави пресконференция. За мен това е донякъде обяснимо, защото се чудя какво би отчел като свършено в тези две години, през които той, според мен, игра ролята на опозиционер, а не на президент. Все още се надявам, че генерал Радев ще се превърне в президента Радев, каза Плевнелиев.

Припомняме, че не за първи път експрезидентът критикува своя наследник. В свои по-стари изявления, Плевнелиев заклейми поведението на Радев – като на популист и опозиционен лидер, но не и на президент и обединител.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.