Пресата в Белград: Сръбската прокуратура има солидни доказателства срещу Василев!

0
1287

Разплита се кълбото на машинациите на укриващия се в Сърбия български беглец

В публикация от вчера в най-тиражния сръбски вестник „Blic“ се посочва, че Цветан Василев е разследван от сръбската прокуратура за участието му в организирана престъпна група, като вече са събрани солидни доказателства за това, че издирваният от Интерпол български олигарх е извършил множество машинации по времето, когато е управлявал Сръбската фабрика за стъкло в гр. Парачин.

Според неофициалната информация, с която разполага „Blic“, позовавайки се на свой източник запознат с разследването      , сръбската прокуратура е установила, че нито един заем, който е взела стъкларската фабрика по времето на Василев, не е бил насочен към дейността на завода, а по-скоро е служил като „фалшива инвестиция“.

Нещо повече, нито един от тези заеми не е бил деклариран пред Народната банка на Сърбия, което е законово задължение на всяка чуждестранна компания, работеща на  територията на западната ни съседка. Целта на Василев е била единствено да изпере пари, да източи финансови средства чрез фалшиви инвестиции, както и да продаде и унищожи оборудването на фабриката, споделя пред „Blic“ източникът на вестника.

Освен това, разследването е установило, че Василев е назначил фиктивни управителни органи в българската компания „Глас Индъстри“, която е мажоритарен собственик на Сръбската фабрика за стъкло. Така например управителният съвет е бил съставен от трима сърби, които по заповед на Василева са извършвали престъпни действия в негова полза.

„Blic“ завършва, че тези факти се потвърждават и от показанията на сръбския гражданин Драголюб Симонович, които е дал пред сръбската полиция и в които същият е подчертал, че е бил принуден да подписва договори за фалшиви инвестиции в завода.

Blitz.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук