Столична община санкционира забавеното снегопочистване

0
3773
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / dailypress-bg.com - Петър ХРИСТОВ улица "Граф Игнатиев"

Реално се заплаща извършена работа и ако не са изпълнени задължения, ние няма да платим, има известно забавяне в организацията на снегопочистващите фирми в неделя в София, коментира пред БНТ столичният заместник-кмет Дончо Барбалов.

Той обясни, че при закъснения, са предвидени санкции и се надява това да им даде стимул да реагират следващ път по-бързо на нормалното за декември атмосферно явление – снеговалеж.

София е почистена доста добре вчера, като днес има нов, но не много сериозен снеговалеж и Барбалов се надява всичко да бъде наред.

Догодина транспортът ще е един от ключовите проекти на общината, заедно с чистота, екология и образование. През септември се очаква да влезе в експлоатация и третият лъч на метрото, предстои ремонт на основни булеварди, които ще обхванат основно вътрешния кръг на столицата. Поради значителната ремонтна дейност, трябва да се погрижим да има по-устойчива организация на движението, коментира Барбалов.

„Ремонтът по „Графа“ напредва, очакваме да се задвижи един доста по-тих и удобен трамвай в най-скоро време по трасето. Разбира се, улицата се променя визуално с всеки изминал ден, но има още детайли, доста неща за доработване“, обясни Барбалов и добяви, че ограничителите са поставени за безопасност на пешеходците.

Столичната предвижда изграждане на нови 15 велоалеи, обновяване на автобусния парк, доставката на нови трамваи и електробуси. „Всеки би могъл да провери в интернет какъв би бил данъкът му върху автомобила. Всеки автомобил ще има различен данък в зависимост от годините на превозното средство“, обясни Барбалов по отношение на т.нар. данък „стар автомобил“.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук