Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / dailypress-bg.com - Петър ХРИСТОВ улица "Граф Игнатиев"

Реално се заплаща извършена работа и ако не са изпълнени задължения, ние няма да платим, има известно забавяне в организацията на снегопочистващите фирми в неделя в София, коментира пред БНТ столичният заместник-кмет Дончо Барбалов.

Той обясни, че при закъснения, са предвидени санкции и се надява това да им даде стимул да реагират следващ път по-бързо на нормалното за декември атмосферно явление – снеговалеж.

София е почистена доста добре вчера, като днес има нов, но не много сериозен снеговалеж и Барбалов се надява всичко да бъде наред.

Догодина транспортът ще е един от ключовите проекти на общината, заедно с чистота, екология и образование. През септември се очаква да влезе в експлоатация и третият лъч на метрото, предстои ремонт на основни булеварди, които ще обхванат основно вътрешния кръг на столицата. Поради значителната ремонтна дейност, трябва да се погрижим да има по-устойчива организация на движението, коментира Барбалов.

„Ремонтът по „Графа“ напредва, очакваме да се задвижи един доста по-тих и удобен трамвай в най-скоро време по трасето. Разбира се, улицата се променя визуално с всеки изминал ден, но има още детайли, доста неща за доработване“, обясни Барбалов и добяви, че ограничителите са поставени за безопасност на пешеходците.

Столичната предвижда изграждане на нови 15 велоалеи, обновяване на автобусния парк, доставката на нови трамваи и електробуси. „Всеки би могъл да провери в интернет какъв би бил данъкът му върху автомобила. Всеки автомобил ще има различен данък в зависимост от годините на превозното средство“, обясни Барбалов по отношение на т.нар. данък „стар автомобил“.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.