DAILYPRESS TV

ТЕМАТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Жената на Северин: Видях кръвта и се уплаших. Каза, че е ударил едно момче (ПЪЛЕН ОБЗОР)

Репортер по темата: Георги КРЪСТЕВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ  – МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Имало е още двама души, така разбрах. На майка си каза само, че е изнасилил момичето”.

Това разказа лелята на 21-годишния Северин Красимиров, който беше задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, видя Информационна агенция „Дейли Прес“.

Видях кръвта и се уплаших. Каза, че е ударил едно момче. После разбрах от новините”, разказа жената на Северин, пред камерата на NOVA – видя още агенция „Дейли Прес“.

Хората от квартал „Селеметя” почти насила накараха двете жени да говорят пред медии. Местните също имат съмнения, че Северин може да е имал съучастници. Свидетели са го видели, когато излязъл с още двама души, за да ходят на рожден ден.

21-годишният Северин Красимиров беше арестуван във вторник вечерта в Германия. Именно върху него падат подозренията на разследващите, че е убиецът на журналистката Виктория Маринова.

Бруталното нападение вероятно е било случайно, обявиха разследващите.

А кадри показват предполагаемото бягство на убиеца от местопрестъплението.

Image result for Жената на Северин: Видях кръвта и се уплаших. Каза, че е ударил едно момче

Снимка/източник: „Дунав мост“

Коментарите, след убийството доведоха и до политическо напрежение, премиерът Бойко Борисов се ядоса на партньорите си от Брюксел.

Според разследващите в деня на убийството Северин се прибирал от купон с много алкохол. Минал през парка, край който Виктория тичала. Има свидетели. Има и кадри от камери, на които е запечатано предполагаемото бягство след убийството.

След това Северин се прибрал в къщата на леля си. Тя и жена му видели, че дрехите му са покрити с кръв и кал. Свалил ги и ги хвърлил в съседна стая, разказаха разследващи. Твърдят, че в деня на убийството бил облечен с тези дрехи.

Стигнахме до лице, което снощи беше задържано от полицията в Германия – Северин Надеждов Красимиров, роден 1997 г. в Русе”, обяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Младен Маринов. „Има криминална регистрация от 2007 година, която е за кражба на цветни метали. Част от ДНК експертизите са готови. Очакваме още доказателства”, заяви още Маринов.

Жената на Северин и леля му го посъветвали да замине за Германия при майка си, научи още NOVA. Напуснал страната през „Дунав мост”, в неделя следобед. А след като пристигнал в Германия в квартала се разчуло защо е избягал.

Когато пристигнах от Германия в неделя следобед, час по-късно разбраха за целия случай. Той е извършителят на това престъпление, в неделя напуска страната и вчера е пристигнал в Щаде, на 60 км от Хамбург”, разказа мъж от квартала, в който живее Северин.

След процедура пред германски съд, следва привеждане тук, повдигане и предявяване на обвинение. Едното е за изнасилване. Особено тежък случай, за който наказанието е между 10 и 20 години.  За обвинението за умишлено убийство – 15-20 години или доживотен затвор”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Лелята и жената на Северин са били в ареста на русенската полиция за 24 часа и са  разпитани. Сред задържаните е и вторият баща на младия мъж. Сега притесненията остават за хората от квартала – да няма саморазправа с тях.

А работата по случая не приключва. Доказването на вината остава в ръцете на разследващите, а след като Северин бъде върнат в България ще започне съдебният процес срещу него.

Процедурата по екстрадиране на Северин Красимиров може да отнеме от 2 седмици до 40 дни. Това коментираха германските власти след ареста.

Северин Красимиров е арестуван снощи, минути след 20:00 часа. Полицията го е открила в град Щаде, Долна Саксония, където живее майка му. Това се е случило след като е издадена европейска заповед за ареста на мъжа.

Вчера към 20:15 часа арестувахме 20-годишен български гражданин в град Щадe. Той е заподозрян за убийството на българската журналистка”, заяви Фредо де Врийс, директор на Службата за криминални разследвания в Долна Саксония.

Сътрудничеството между всички власти, свързани с европейската заповед за арест, се оказа успешно. Не само полицията тук в Долна Саксония, полицията в град Люнебург, в Щадe, но и разследващите и спецчастите на федералната служба  – всички те си сътрудничиха много професионално. Ние непрекъснато обменяме информация. Искам да спомена и федералната служба за криминални разследвания на Германия, която ми даде важни насоки след контакти с властите в София”, заяви Врийс.

Молбата за екстрадиция е автоматично свързана с европейската заповед за арест. Това означава, че заподозреният се явява пред регионалния съд в Щадe тази сутрин и там ще решат дали са необходими допълнителни съдебни ходове за екстрадицията. Подобна процедура може да отнеме до 40 дни. Но предполагам, че българските власти ще настояват за екстрадиция„, заяви Врийс.

След като процедурата бъде задействана, предстои съдът да вземе решение дали Северин Красимиров ще бъде предаден на българските власти.

А след ареста за първи път пред медиите говори бившият съпруг на Виктория Маринова. Двамата имат дъщеря на 7 години и поддържали добри отношения след развода. Именно бившият съпруг Свилен Максимов е човекът, говорил за последно с Виктория Маринова.

Последно разговарях сутринта, преди да стане това нещо. Някъде следобед ми се обади майка й, за да ми каже, че не е отишла да вземе детето, нещо, което никога не се е случвало, разказа Максимов. След като става ясно, че Виктория е убита, той е един от първите разпитани в полицията.

Екипът на телевизията, в която е работила Виктория Маринова, е започнал постъпки за учредяване на фондация на името й.

Поклонението ще бъде в петък в храм „Света Троица” в Русе.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top