Комисията за инаугурацията на президента на САЩ Доналд Тръмп епохарчила стотици милиони долари, които са отишли в ръцете на приятели и политически съюзници на американския лидер, включително 1,5 милиона долара за международния хотел „Тръмп“ във Вашингтон, съобщава MarketWatch, позовавайки се на ABC News.

Комисията, която е събрала 107 милиона долара, е похарчила 130 000 долара за възглавници за столове, 10 000 долара за грим и 2,7 милиона за изпълнение на „Ню Йорк, Ню Йорк“ в стил „Бродуей“. Скъпото изпълнение на класическата песен на Франк Синатра е станало по време на частно събитие, което е било част от инаугурацията през 2017 г.

Милиони долари са били пренасочени към приятели на Тръмп.

Близо 26 милиона долара са платени на фирма за планиране на събития, ръководена от Стефани Уинстън-Уолкоф, приятелка и бивш съветник на първата дама Мелания Тръмп. Стефани Уинстън-Уолкоф е получила директно 1,62 милиона долара.

В допълнение управляваната от Брад Парскейл компания е получила 2,7 милиона долара. Парскейл ще е мениджърът на предизборната кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп през 2020 г.

Общо комисията е похарчила 104 милиона долара.

За сравнение при встъпването в длъжност на Барак Обама през 2009 г. са събрани 53,2 милиона долара и са похарчени около 51 милиона долара.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.