Цветанов видя хибридна война срещу България заради убийството в Русе

Стана ясно и че разследването по случая продължава

0
3449

Почувствахме се омерзени от това, че страната ни беше представена по този начин. От всичко това, което се случи в рамките на 48 часа, се показа едно професионално хибридно атакуване. Това заяви пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с критиките към страната ни заради убийството на Виктория Маринова.

Според Цветанов това е атака, която е била умишлена.

От МВР не извели никаква информация, но конспирациите завалели.

Ако беше подадена всяка информация, това нямаше да се случи и сега Северин щеше да е в друга точка на ЕС и да се укрива, предполага Цветанов.

Цветан Цветанов: „Свободата в журналистката е до такъв предел, че всеки може да говори всичко и да пише каквото си пожелае.

 

По думите му проблемът е дошъл от медиите и разпространението на фалшиви новини и непроверена информация във връзка със случая.

Ние самите си го създадохме, самата българска журналистика допринесе за това„, посочи Цветанов и допълни, че благодари на тези, които вчера са представили обективните факти, но имало и такива, които не го направили.

Цветанов заключи и че е сега по-важно от всичко е, че извършителят на тежкото престъпление е задържан. Действията на българските власти показали високия професионализъм на службите.

„Всичко зависи по начина, по който ще се движи разследването, обвинителния акт и защитата на извършителя. Аз съм убеден обаче, че българският съд ще даде максимално висока и тежка присъда“, каза още той.

Стана ясно и че разследването по случая продължава.

Органите продължавали да събират доказателствен материал, предстоят още експертизи и разпити на хора.

Цветанов обясни и че досега не е говорено с извършителя и не са ясни неговите подбуди и други обстоятелства около престъплението.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и кой ще бъде новият главен секретар на МВР. Той обаче не даде подробности – обсъждали се няколко лица, имало си процедура през премиера, шефа на МВР, после президента.

По думите на Цветанов цялото това напрежение около назначаването на Маринов за министър е било излишно и вече е затворена страница за ГЕРБ.

Относно спекулациите, че бившият национален координатор на „Атака“ Светлозар Лазаров може да заема поста, на който вече беше веднъж в правителството на Пламен Орешарски, Цветанов беше категоричен: „Абсурдно!

Нито е обсъждано, нито някога някой е мислил, че той може да се върне. Това ще бъде много лош знак за системата„, допълни той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук