Андон Тодоров – председател на ОбС-Благоевград: Вярвам, че народ, който празнува книжовността и знанието, има силата да се справи с най- трудните изпитания на живота и да продължи пътя си напред

0
93

Уважаеми съграждани,
Уважаеми учители, възпитатели и педагогически специалисти,
Уважаеми дейци на културата, читалищни деятели и самодейци,
Скъпи ученици,

За мен е чест да изкажа искрените си поздравления по повод най- светлия и обединяващ всички българи празник- 24 май- ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Без съмнение 24 май е специална дата за всеки българин. Това е денят, в който отдаваме почит и се прекланяме пред учителите, просветните и културни дейци, които неуморно и всеотдайно изграждат устоите на българската нация, възпитавайки поколенията. От столетия българският народ отдава заслужена почит на Светите братя с ясното съзнание, че тяхното уникално в исторически и духовен смисъл дело, е дало устойчивост на българската държава и е спомогнало за трайното разпространяване на християнската вяра. Солунските братя са и между първите вдъхновители и радетели на съвременната Обединена Европа, в която нашата Родина днес заема полагащото ѝ се достойно място.

Уважаеми съграждани,
Вярвам, че народ, който празнува книжовността и знанието, има силата да се справи с най- трудните изпитания на живота и да продължи пътя си напред!

Честит празник!

С уважение, Андон Тодоров – председател на ОбС-Благоевград

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук