АТАКА: Отлагането на Закона за соц. услуги е подъл удар срещу децата ни! Искаме пълна отмяна!

0
103

АТАКА смята, че отлагането на Закона за социалните услуги с 6 месеца е подъл удар срещу децата ни и трябва да бъде категорично отменен, а не да влезе в сила след половин година.

В петък депутатите от ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ отхвърлиха предложението на АТАКА той да бъде отменен. За пълна отмяна на антисемейния закон се обявиха още десетки родителски организации и хиляди протестиращи в цялата страна.

По време на дебатите в НС зам.-председателят на АТАКА Десислав Чуколов подчерта, че законът легализира в България влизането на частния сектор в социалната сфера. „Този закон дава на частни организации, на чужди НПО-та възможността да изземват държавната функция, каквато е грижата за населението. Представете си да приемем закон за военните услуги и държавата да плаща на частни армии да охраняват границата ни”, даде за пример той.

От АТАКА смятат, че частни организации ще трупат печалба на гърба на социално слабите, на хората, които най-много имат нужда от социална подкрепа. „Самата основа на този закон е грешна. Ще се дават огромни права на частни организации, които да влизат в дома ви, дори да проверяват хладилника ви”, каза още Чуколов. По думите му изцяло сбъркан закон не може да се поправи нито за 6 месеца, нито за 1 година, нито за 5 години.

„Държавата трябва да отговаря за социалните грижи. Трябва да имаме изряден нов закон, а не да изменяме нещо, което в очите на българите вече е компрометирано”, призова другите партии атакистът. Той напомни на депутатите за многохилядните протести в страната, които също поискаха отмяна, а не отлагане на закона.
Колегата му от АТАКА Павел Шопов допълни, че законът противоречи на консервативните, традиционните виждания в обществото ни. „Той се прави, за да бъдат нахранени НПО-та, които са участвали в създаването му”, подчерта Шопов и обобщи, че по този начин се пренасят социалните грижи в сферата на бизнеса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук