Атанас Лазаров: Изключителните и креативните идеи винаги ще работят

0
7
Атанас Лазаров е собственик и управляващ директор на Агенция за публични комуникации PRofile international. Специалист комуникации с над 20 години опит. Носител на престижната награда “Човек на 21 век”, която му е връчена през 2013 от тв легендата Иван Гарелов в Резиденция Бояна. 2018 е обявен за “Знаменитост на годината”. Официален PR мениджър на на Sofia fashion week 2015. Носител на голямата  награда за бизнес, мода и стил  “PR на годината 2020” , с организатор дизайнера Красимир Недялков, Варна. Лицензиант на националния конкурс “Мистър България“. Продуцент на престижни руски събития в България и Европа.  Снимка: Иван Коловос

Всяка криза открива нови възможности и хоризонти, убеден е основателят и собственик на агенцията за публични комуникации PRofile international Атанас Лазаров

– Как COVID-реалността промени работата на PR агенцията ви?
– Светът и бляскавите събития спряха изведнъж. Винаги съм гледал позитивно на живота и бизнеса. Сякаш имахме нужда от това “затваряне” и от “домашния арест”. Човечеството сякаш много се беше самозабравило, не обръщахме внимание на малките неща, на ценностите до нас, на семействата си, близките. Имахме дълбока нужда от тази “неочаквана ваканция” и почивка. Този период беше време за самите нас, за преосмисляне и “зареждане на батериите”. Използвах времето за подобряване на мои публикации в социалните медии, активно поддържахвръзка с приятели от цял свят.

Извън личния план, ние, специалистите по комуникации, като че ли най-сериозно и силно почувствахме COVID-a. Всяка криза открива нови възможности и хоризонти. Дистанционно имах клиенти от Франция, Испания, Украйна, Гърция, Румъния и Монако, които консултирах онлайн. С част от медиите комуникацията също премина по интернет и мобилния телефон. Изгледах и си „сверявах часовника“ с много  руски и украински уебинари за онлайн маркетинг и социални медии, направих много живи връзки с големи звезди в инстаграм. Всеки ден следях големите звезди на Русия –  какво правят и как го правят.  Да, удара под кръста го усетихме всички, по всички фронтове и най-вече в свиването на бюджети и разходи за PR. Важното сега е, че трябва да се изправим и продължим напред с още по-голяма увереност и със силен положителен заряд. Трябва да се обединяваме и помагаме, трябва да сме преди всичко хора.

– Какви кампании в момента искат клиентите от вас?
– Всеки един клиент, инвестирал в бизнеса си милиони, изисква бързи резултати от специалиста си по комуникации. Умело работя с инструментите в маркетинга и съм убеден и знам тайната на успеха и привличането на качествени клиенти. По време на пандемията успяхме да организираме няколко здравословни срещи на д-р Енджи Касабие във Фабриката за храна и танци над с. Равнище с хора, които имат желание да превърнат вредните си навици в здравословни и полезни. Темата беше “Как да засилим имунитета си ?”. В същото време в Пампорово в хотел Орфей д-р Енджи Касабие и съпруга й Рабих ел Зейн разкриха тайните на своя сутрешен ритуал чрез разходки в планината.

– Какви ще бъдат есента и зимата на 2020/21 за корпоративните събития?
– Стъпка по стъпка започва да се възвръща нормалният ритъм. В София се наблюдава и тенденция на все по-голям избор от зали за събития. Пазарът става все по-атрактивен и интересен, откриха се много привлекателни локации като хотелите Хаят и Гранд Милениум.

– За над 20 години, в които сте ангажиран с PR дейности, кой е големият извод за пазара у нас – какво работи и в добри, а и в трудни времена? 

– За мен е повече от удоволствие да бъда полезен на клиентите си и да създавам различни и запомнящи се събития. Професията и ангажиментите ми ги приемам и чувствам с душата и сърцето. За всичките тези години, когато клиентите се похвалят с направените обороти, благодарение на положения труд, когато сам виждаш опашките от хора пред международната изложба “Папагали от три континента “ – това ме прави адски щастлив и зарежда за нови проекти. И в добрите, и трудните времена работят изключителните и креативните идеи. В момента пандемията е причина за отказ на много бюджети и планирани събития, но животът продължава и ние смело, именно тук и сега, не трябва да спираме и се оправдаваме. Сега актуални ще бъдат обединяване на бизнеси, колаборации и подкрепа. След “домашния арест” представихме популярния остров Миконос и новия проект на изпълнителите Кристо и Ева, следват Маями, Марабия, Дубай и Куба. Журирах на Международния фестивал за поп и рок музика  в състава нa медийното жури. Поканата дойде от Столична голяма община, Галя Георгиева и Пейо Пеев. Щастлив съм че имах възможност да работя това лято с Interantional hotel Златни пясъци, Holiday park, Pirin golf, Gallery 37 Пловдив, Capital city center и Royal spa Velingrad, Thasos Grand Resort, Litochoro Olimpus ressort Greece, Le moon beach Greece.

***

Бутиковата Агенция за публични комуникации PRofile international е основава през 2005 година от Атанас Лазаров. Работи с клиенти като Kendy – Picantina fix, Hush pupis, Efbet,Viva casino, Paradise Center, Cacao beach complex, Bedroom premium, Bedroom beach, Mumtiplace Слънчев бряг, Vilebriquin, Harmony suits, Carducci, Fashion week Sofia,hotel Marinela, Mister Bulgaria, Beluga, Belenkaya, Stolychnaia vodka, AndDiet, ASICS,Umbro, Mister Lebanon 2017, Top model international of the world, Hotel Majestic Слънчев бряг, Dune, Royal Spa Velingrad, Gtand hotel Velingrad,Thasos Grand ressort, Macaw garden show, Victoria SPA, Pulse fitness&spa, Litochoro Olimpus ressort, Florence Grand Palace, Biofresh, Barba.bg, Al Almar, Eo Dent clinics, Pomegranate Halkidiki, Горна баня и БББ, Direct English, Deutz, Porto Maltese Paradise, Mikel caffe Paradise. https://www.instagram.com/pr.lazarov/

 

Интервю на Венцислав Савов

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.