Бедствено положение в Смолян (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

0
7565

Бедствено положение е обявено в Смолян. Река Черна преля. Проливните валежи доведоха до усложнена обстановка. Областният управител на Смолян Недялко Славов заяви пред БНР, че Кризисният щаб е взел решение да обяви бедствено положение.

„Бях информиран, че Кризисният щаб при община Смолян е взел решение да обяви бедствено положение и причината са обилните валежи и излизането на реките на много места в рамките на областния град. Най-напред в „Устово“, където се събират река Черна и река Бяла, а след това и на много места, през които преминава коритото“, заяви Славов.

Той акцентира, че няма бедстващи хора.

Властите са предупредили хората, които живеят близо до реките.

Частични няма ток в квартал „Устово“ стана ясно по думите му. В цялата област вали силен дъжд.

Принудително изпускат язовирите „Доспат“ и „Цанков камък“ в областта.

Дъждовете са активизирали множество свлачища.

Заместник областният управител Адриян Петров обясни, че най-тежко е положението в Чепеларе. На места там реката излизала от коритото си.

„Големият проблем в момента е в района на Чепеларе. На едно място в самия град реката започва да излиза от коритото. Там е изпратена тежка техника, която да насипе коритото, за да не позволи водата да излезе и да застраши близка детска градина и църква. Пратена е техника да разчиства и пътя за село Зорница заради активирало се свлачище. В Сърница е паднала стена“, информира Петров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук