Бедствено положение в Смолян (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

0
7463

Бедствено положение е обявено в Смолян. Река Черна преля. Проливните валежи доведоха до усложнена обстановка. Областният управител на Смолян Недялко Славов заяви пред БНР, че Кризисният щаб е взел решение да обяви бедствено положение.

„Бях информиран, че Кризисният щаб при община Смолян е взел решение да обяви бедствено положение и причината са обилните валежи и излизането на реките на много места в рамките на областния град. Най-напред в „Устово“, където се събират река Черна и река Бяла, а след това и на много места, през които преминава коритото“, заяви Славов.

Той акцентира, че няма бедстващи хора.

Властите са предупредили хората, които живеят близо до реките.

Частични няма ток в квартал „Устово“ стана ясно по думите му. В цялата област вали силен дъжд.

Принудително изпускат язовирите „Доспат“ и „Цанков камък“ в областта.

Дъждовете са активизирали множество свлачища.

Заместник областният управител Адриян Петров обясни, че най-тежко е положението в Чепеларе. На места там реката излизала от коритото си.

„Големият проблем в момента е в района на Чепеларе. На едно място в самия град реката започва да излиза от коритото. Там е изпратена тежка техника, която да насипе коритото, за да не позволи водата да излезе и да застраши близка детска градина и църква. Пратена е техника да разчиства и пътя за село Зорница заради активирало се свлачище. В Сърница е паднала стена“, информира Петров.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.