Бившият рефер Антон Генов се сдоби с три обвинения! Разчиствал конкуренцията на сина си

0

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в София и бивш международен футболен съдия Антон Генов беше обвинен в престъпление по служба

Диренето срещу него стартира заради неправомерни действия срещу фирми, които са конкуренти на сина му в сферата на изкупуване на отработена мазнина за биогориво, съобщиха от държавното обвинение.

При разследването е установено, че на 3 октомври 2016 г. Генов е разпоредил да бъде проверен складът на дружество в Нови Искър, като били иззети 8180 литра отработена мазнина и 39 броя неупотребявани бидони. От прокуратурата отбелязват, че шефът дирекцията е превишил правата си, защото неговото ведомство няма право да се занимава с отпадъци.

Според държавното обвинение целта на Генов е била да набави облаги за дружество, в което по същото време работел синът му и което имало същия предмет на дейност като проверяваното. Именно автомобили на тази фирма превозили конфискуваната от Нови Искър мазнина в неизвестна посока.

На 4 ноември м.г. Генов разпоредил проверка при друг конкурент на сина си – фирма в Ботунец. До изземване обаче не се стигнало, защото дружеството подало сигнал в Агенцията по храните и тя спряла действията на ОДБХ-София.

Антон Генов ще отговаря и за това, че през октомври м.г. принудил фирма с чуждестранен собственик да не извършва търговска дейност в София. Става дума за фирма, която отново изкупува мазнина за биогориво.

Бившият съдия е с мярка за неотклонение „Гаранция” в размер на 5000 лв.

Работата по случая продължава.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.