Бившият рефер Антон Генов се сдоби с три обвинения! Разчиствал конкуренцията на сина си

0
1310

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в София и бивш международен футболен съдия Антон Генов беше обвинен в престъпление по служба

Диренето срещу него стартира заради неправомерни действия срещу фирми, които са конкуренти на сина му в сферата на изкупуване на отработена мазнина за биогориво, съобщиха от държавното обвинение.

При разследването е установено, че на 3 октомври 2016 г. Генов е разпоредил да бъде проверен складът на дружество в Нови Искър, като били иззети 8180 литра отработена мазнина и 39 броя неупотребявани бидони. От прокуратурата отбелязват, че шефът дирекцията е превишил правата си, защото неговото ведомство няма право да се занимава с отпадъци.

Според държавното обвинение целта на Генов е била да набави облаги за дружество, в което по същото време работел синът му и което имало същия предмет на дейност като проверяваното. Именно автомобили на тази фирма превозили конфискуваната от Нови Искър мазнина в неизвестна посока.

На 4 ноември м.г. Генов разпоредил проверка при друг конкурент на сина си – фирма в Ботунец. До изземване обаче не се стигнало, защото дружеството подало сигнал в Агенцията по храните и тя спряла действията на ОДБХ-София.

Антон Генов ще отговаря и за това, че през октомври м.г. принудил фирма с чуждестранен собственик да не извършва търговска дейност в София. Става дума за фирма, която отново изкупува мазнина за биогориво.

Бившият съдия е с мярка за неотклонение „Гаранция” в размер на 5000 лв.

Работата по случая продължава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук