Борисов: Държава няма и всеки е оставен, ако оцелее

0
156
Бойко Борисов отправи критики към президента Румен Радев заради COVID пандемията.

„България продължава да няма План за възстановяване. Цените вървят нагоре. В България само днес починаха 178 човека. За Радев и за Кацаров тези жертви са нищо. Под 20% е ваксинацията. Никакви мерки не се взимат. Всеки е оставен на собствената си съдба. Държава няма и всеки е оставен ако оцелее. Спад в икономиката. Спад на инвестициите. Във финансите – провал, иначе защо теглят дълг? В миграцията – провал. Спрени европари в земеделието. Един потъващ кораб стои и няма кой да го извади. Провал във всичко. Това са реалностите“, отбеляза той.

Борисов коментира и темата за присъединяването на Северна Македония в Европейския съюз.

Договорът за добросъседство беше отправната точка за присъединяването на Северна Македония и всички държави от Западните Балкани. За съжаление това темпо се изпусна. Юмрукът, който се стовари върху българската администрация, се стовари и върху международните ни отношения. Днес разбрах крилатата фраза, че юмрукът обединявал ценности. Значи тоягата би трябвало да означава демокрация. Изпуснаха се много месеци и много време. Нагнети се голямо напрежение и в Северна Македония, и в Албания, и в целия съюз срещу България. Изпуснаха се много месеци, за да се обясни каква е нашата позиция. Поколения млади македонци и албанци мразят в момента България. Компромис трябва да се направи и можеше да се направят компромиси. Утре Радев ще ги излъже още един път. Той винаги им е обещавал да реши въпроса след изборите, но след кои избори? Тогава няма да зависи от него, а от политическите партии, които ще управляват“, отбеляза още Борисов.

„Когато аз управлявах, подписахме договора за добросъседство и само в рамките на 15-20 минути ни поздравяваха отвсякъде. Сега диктаторът Радев трябва да вземе своите решения и да спре да заблуждава, че ще реши въпроса след изборите. Ние защитихме и обяснихме позицията ни добре, и затова подписахме Договора за добросъседство. Но нека да бъдем оптимисти. Може пък и да намери кураж, може юмрукът веднъж да е юмрук, а не мека китка. Може пък да поеме отговорност веднъж и да не се крие под полата на политическите партии„, каза още екс премиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук