Борисов: Само у нас се говорят глупости за F-16!

0
210

Премиерът Бойко Борисов поздрави ресорните министри за „търпението и куража“ за превъоръжаването на Българската армия.

Оценката на Департамента на САЩ я видяхте, каза той в началото на заседанието на правителството. По думите му въпреки глупостите, изприказвани у нас, навън никой не се съмнява в способностите на изтребителите F-16, които ще купим.

Борисов изрази съжаление, че правителството не получило подкрепа от партньорите от дясното за сделката.

„Въпреки опитите и глупостите, които се наслушахме в България, мисля, че никой не би си позволил извън България да си помисли, че българското и американското правителство са били подвластни на лобизъм, на корупционни действия или на каквото и да било“, коментира премиерът.

Борисов изрази съжаление, че правителството не получило подкрепа от партньорите от дясното за сделката, която била „геостратегическо решение“. Той съобщи, че финансовото министерство довършва работата си по проекта за покупка на самолетите.

„Въпреки враждебната среда, в която работихте, въпреки нежеланието на нашите и институционални опоненти да превъоръжим с едни от най-добрите самолети българските ВВС, ви поздравявам за куража, силата, търпението“, каза Борисов пред министрите.

По думите му неслучайно 28 години след промените все още армията ни е въоръжена със „старите руски оръжия“.

В официалната позиция на Държавния департамент на САЩ премиерът Бойко Борисов и правителството са поздравени за „тяхната решимост да модернизират своята армия чрез покупката на тези много способни, оперативно съвместими с НАТО самолети“. В съобщението се приветства решението на България за поръчката на 8 многоцелеви изтребители F-16, боеприпаси и свързано с тях оборудване и се изразява очакване за съвместна работа по проекта за засилване на дългосрочното стратегическо партньорство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук