Буруджиева и Антоанета Христова посочиха интригата на местния вот

0
2753

Колкото по-сериозни политически играчи има, толкова повече енергия ще показват хората да ги подкрепят, каза Буруджиева

За тези избори национална кампания нямаше. Недостатъкът й беше опитът да се излезе от политическото. В дебатите видяхме повече говорене за плочки и тротоари, отколкото за политики, коментира доц. Татяна Буруджиева.

„Политическото е онова, което липсва на нашето общество. Хората са уморени от физиономии и личности, а не от политики. Неправилно се формира в хората мнението, че това, което се представя, е политиката. Колкото по-сериозни политически играчи има, толкова повече енергия ще показват хората да ги подкрепят”, посочи тя пред Нова телевизия.

По думите й, интригата на тези избори е ще успеят ли гражданите да изберат кмета, който ще им свърши най-много работа. При партиите интригата е ясна.

„Нараства желанието на хората за политическо участие”, посочи тя.

„Местните избори ще са решаващи за вътрешнопартийните преструктурирания“, посочи Буруджиева.

Според проф. Антоанета Христова, през изминалата кампания партиите е трябвало да изберат най-адекватните стратегии. „Всяка партия трябваше да се справи с проблемите си на национално ниво и да излъчи личност, която да бъде разпозната през политическия фокус.

Все повече митът, че кандидатът е непартиен, започва да отстъпва. Все повече аргументът партиен мажоритарен кандидат набира скорост. Посланията бяха формулирани от кандидатите, които се опитваха да избягат от политическото.

Да хванеш повече избиратели от една партия не е просто да се откажеш от партията”, посочи тя.

Според Христова у хората има една първична умора. „Последните 2 години общият национален фон на политически сблъсък е много остър, много скандален. Постоянно наблюдаваме сблъсъци, които са във високия регистър на конфликта.

Умората идва повече от националните взаимоотношения на някои партии. И нагласата на хората е вече не толкова да наблюдават скандали, а да видят реални политики в по-спокойна среда”, коментира проф. Христова.

Според нея интригата на тези избори в голяма степен е дали промяната на статуквото ще се получи в някои от градовете. Това щяло да предопредели по-нататъшното поведение на партиите.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук