БЪЛГАРСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ! 34 000 българи от чужбина на протест са сваляне на Борисов (ОБНОВЕНА)

Демонстрацията е планирана за 16 септември под лозунга "Оставка, съд и смяна на системата", обявиха организаторите

0
58819
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / АРХИВ

Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в София на 16 септември с искане за смяна на системата за управление и на правителството.


В Националния пресклуб на БТА Емил Русанов – издател на вестник „Будилник“, заяви днес, че българи от страната също ще се включат.

„Зад протеста стоят 34 000 души, той е под наслов „Оставка, съд и смяна на системата“уточни той.

Според него и сподвижниците му България трябва да се управлява по швейцарски модел – всички на ръководни постове в държавата да бъдат избирани пряко.

„Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над £1000“  каза още Русанов (информация за дарителите се предоставя в интернет страницата на събитието).

Росен Миленов заяви, че с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от участниците в протеста.

„Това правителство ще инициира референдуми“, каза той.

По информация на организаторите на събитието във Фейсбук протестът ще се проведе от 12:00 до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа „пред всички български посолства по света“.

Инициаторите пишат:

„Българите от цял свят се завръщат да свалят престъпното правителство на Борисов и да потърсят сметка на всички национални предатели и управляващи мафии от 1989 г. досега. Протестът е безсрочен до оставка на правителството. Не преговаряме с престъпници! Национален и световен протест-ултиматум“!

Лозунгът на протеста

За какво се борят п рокудените в чужбина българи: 

►“За смяна на системата на управление – чрез референдуми – пряка демокрация, пряко допитване на народа за всяко нещо – местни референдуми, национални референдуми.

►Електронно дистанционно гласуване на избори и референдуми на базата на блокчейн технологиите.

►Избор на личности, не на партии и търсене на лична отговорност от всяко длъжностно лице. Възможност за отзоваване на избраното лице.

►Пряк избор от народа с възможност за отзоваване на всички длъжности в държавата – Главен прокурор, Министър председател, Президент, министри, кметове, полицейски началници и др.

►Пряко гласуване от народа за разпределение на местни и национални бюджети, европейски фондове и проекти“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук