Високо напрежение: Важен човек от ИТН проговори за 500 000 лв. от Дончева!

0
2628

Депутатът отрече той да е човекът, на когото зам.-шефката на НС да е давала пари

Начинът на актуализация на пенсиите стъпва на действителния осигурителен доход, докато начинът, предложен от служебното правителство, не стъпваше върху действителния осигурителен доход.

Това заяви пред БНР Любомир Каримански, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси и депутат от „Има такъв народ“.

Любомир Каримански

По думите на Любомир Каримански е важно да се подчертае, че средствата са осигурени до края на годината, а за следващата могат да се осигурят от източници в публичния сектор, където могат да бъдат оптимизирани разходите и да се покаже по-висока приходна част.

„Концесиите в България са силно подценени като такси, които събира държавата. Фирмата „Дънди прешъс метълс“ са добили и изнесли суровина в размер на 12 200 тона злато за повече от 1,2 млрд. лева.

Концесионната такса на тази компания е 1%. Защо главна прокуратура не обърна внимание поне на един от докладите на Сметната палата. Ето една възможност за оптимизиране на разходите в публичния сектор, така че да може приходната част да я има“, обяви той.

Каримански се обяви за преразглеждане на концесионните договори. „Ние защитаваме интереса на държавата от гледна точка на експлоатиране на природните богатства на страната. Ние трябва да се съобразяваме и с политиката на ЕК за това как и по какъв начин експлоатираме природните си богатства. Нима сме направили всичко възможно да оптимизираме икономиката на страната“, попита Каримански.

Актуализацията на държавния бюджет може да бъде приета до 14 септември, смята председателят на бюджетната комисия в НС.

„Категорично съм за избори 2 в 1, гледайки от страна на финансите това е по-разумният вариант“, подчерта председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Депутатът от ИТН отрече той да е човекът, на когото Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да е давала 500 000 лева, за да разцепи парламентарната група, за което разказа пред БНР председателят на ИТН Тошко Йорданов. Каримански заяви, че не е чувал за такава среща. 

Каримански определи като минимална възможността той да бъде кандидатът на ИТН за управител на БНБ.  „Не се виждам като министър след предстоящите избори, а като депутат – бих искал да съм индивидуалният мажоритарен депутат на хората“, каза той.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук