Войната в „Тоника“ няма край! Синът на Ваня Костова: Майка ми намери спонсори за лечението на Гого!

0
2121

Боян Михайлов е роден на 4 март 1981 г. в Бургас. Завършва туризъм, а след това и медицина. Дебютът му на професионалната сцена е през 2004 г., когато печели голямата награда на „Пирин фолк“ в Банско. През 2005 г. става певец на годината в „Хит-1“, а през 2006 г. печели голямата награда в конкурса за изпълнители „Бургас и морето“. През 2009 г. получава втора награда в същия конкурс и наградата на публиката. Обявен е за студент на годината в категория „Изкуство“. През 2010 г. печели Гран при и наградата на публиката в „Пирин фолк“ – Сандански. Пее поп, рок, латино, етно и народна музика и навсякъде печели награди. Боян Михайлов даде интервю за вестник „България днес“.

– Г-н Михайлов, с каква нагласа влезе майка ми в шоуто „Вип брадър“?

– Позитивна и усмихната беше. Така ще е до момента, в който не се опитат да я предизизчисти вътре в къщата. Но пак казвам, надявам се акцентът на предаването да падне викат или провокират с лошотия. Тя е много чувствителен човек и винаги казва истината и това, което мисли. После обаче си плаща за това. Както всички ще видят, майка ми ще пази дистанция от Ева, защото явно отношенията им са обтегнати. Възможно е някой да е направил интрига помежду им и това да стане ясно, и да се някъде другаде. В интерес на истината аз не знаех, че в предаването ще бъде и Ева. Майка ми, може би и тя не е знаела, защото ако знаеше, сигурно нямаше да участва.

– Предаването обаче е провокация, тя знаеше ли при заснемането на визитката, че ще пуснат думите й във визитката?
– Тя не казва нещо, което сама си е измислила. Заснемането на визитката отне няколко часа. Време в което имаше кратки паузи за да си отдъхват тя и снимачния екип. Но камерите са работили без прекъсване дори когато операторите си почиваха. Аз дори я прекъснах като и казах да не говори за неща, които не е виждала с очите си и които евентуално могат да й навредят.
На монтажа от 3-часов материал са избрали точно тази минутка. Явно конфликтите и интригите са по-апетитни за хората от красивата песен.
– В крайна сметка целта на предаването е да има интрига и конфликти и всеки, който попада там за първи път да се „подхлъзне“, нали така?
– Да, така е. И между другото между хората съществува т.нар. „естествена поносимост“ и „непоносимост“, което е нормално.

– Чувала съм, че Диомов е искал на мястото на майка ви да сложи Анастасия Бинчева или Сия?
– Няма такова нещо. Когато майка ми е пяла в „Тоника“ СВ, дори е искала да напусне, но началниците от Главно Управление на Строителни Войски не са и разрешавали да напусне.
– А защо е напуснала „Фамилия Тоника“?
– Защото нейните колеги не са се чувствали комфортно с нея. Може би е привличала по-голямата част от вниманието на публиката с импровизации и „специални ефекти“ – като това Теодосий Спасов да излезе да й акомпанира на сцената на концерт на „Тоника“ или президентът на Републиката, да излезе на сцената без да са се уговаряли с майка ми и да каже: „Ваня, дай една китара за да изпеем една песен заедно“ и да пее с нея. Един екип, когато е изграден от хора, които не се чувстват добре, не би трябвало да работят заедно и се разделят.
Тя е родена певица, да импровизира на сцената, нещо за което е била критикувана от колегите си. Но аз съм свидетел на това как всеки един от изпълнителите в „Тоника“ е импровизирал на сцената и то блестящо. Но в един момент й казват, че не са съгласни тя да импровизира на сцената. И тогава майка ми си тръгва. Един артист, една пойна птица не трябва да живее в клетка.

– Майка ви съжалявала ли е през годините, че е напуснала?
– Със сигурност й е било тежко. Но тя не беше лишена от вдъхновение през годините и създаде много красиви песни, част от които още не са издавани и не са звучали в ефир.
– Вярно ли е, че е имало есемес от страна на Ева до Диомов и майка ви, който е бил цитирам: „Твоята и на оная дявологласна мръсница сега започва!“?
– Аз, нито съм получавал такива есемеси нито съм виждал. Най вероятно това е още една грозна интрига.
– Дали Стефан Диомов пази тези есемеси?
– Майка ми не би запазила подобни съобщения, това се отнася и за маестро Диомов. Попитайте тях двамата.
– Защо Ева не се разграничи от приказките на хората, че се занимава с магии?
– Ева е мъдър човек и сигурно не е приемала тези клюки насериозно. Трябва да питате нея.
– Ако Ева вътре в къщата говори с майка ви и се разграничи от тези хорски твърдения и мълви, как ще реагира Ваня?
– Майка ми ще й повярва. И се надявам това да се случи.

– Но есемеси с проклятия е имало, твърдят и ваши колеги?
– Тогава защо не ги покажат?
– А когато Гого се разболява имаше ли момент, в който всички в „Тоника“ си подадоха ръка?
– Да, майка ми дори намери спонсори за леченито на Гого.
– Вие бяхте ли наясно с конфликтите в „Тоника“ през годините?
– Късно разбрах за тях. Бях пораснал. Чудно ми е майка ми как е могла толкова дълги години да не сподели, да не изплаче болката си пред мен. Оставяла ме е да ги обичам. И все още ги обичам. Тъжно ми е, че всички от „Тоника“ са платили горчива цена за това да работят заедно. Те – да не бъдат щастливи певци на една сцена с певица като нея, а тя – да не бъде щастлив човек сред колегите. И все пак трябва да се помни не това, което разделя хората, а само това, което ги свързва.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук