Гаджетата убийци Краси и Ива – изнасилили, ограбили и удушили 13-годишната Алекс, извършиха поредна гавра преди минути!

0
1068

Двамата убийци на 13-годишната Александра от Провадия поискаха от Варненския апелативен съд да намали присъдите им. В края на март 2016 г. 21-годишният Красимир Тодоров и 20-годишната му приятелка Ивалена Маринова бяха осъдени от окръжните магистрати на доживотен затвор, но заради съкратеното съдебно следствие присъдите им бяха редуцирани до 20 години. Двамата солидарно трябва да заплатят общо 420 000 лева на родителите на жертвата, която удушили и ограбили, след като Красимир я изнасилил.

Кървавата драма потресе цяла Провадия през пролетта на 2016 г. Тялото на Александра Сивриева бе открито в мазето на изоставен ресторант след 21 дни издирване, в което и убийците – съседи на зачерненото семейство, се правеха, че помагат. Гаджетата бяха уличени, след като в дома им бяха намерени разписки от заложни къщи, в които пласирали златните накити на Александра. Вината им доказа и ДНК-експертиза.

Въпреки че опитаха да заблудят разследващите със серия от измислени версии, сега двамата се надяват втората инстанция да намали наказанията им с мотива, че Красимир имал трудно детство, Ивалена била с чисто съдебно минало и двамата съжаляват за стореното. Паралелно с тях протест срещу 20-годишните присъди депозира и прокуратурата. Оттам настояват двамата да лежат по 25 години в затвора, като изтъкват, че Красимир е имал проблеми със закона още от дете, употребявал е марихуана, а заедно с Ивалена са направили всичко възможно истината да не излезе наяве. Апелативният съд ще се произнесе по протеста и двете жалби в едномесечен срок.

/Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук