Ген. Мутафчийски: Вече 522 са заразените у нас, от тях 24 са новите случаи, четириса починали

0
2687

За последните 24 часа у нас са регистрирани нови 24 случая на заразени с COVID-19, от тях 10 са в болница. Общият брой на заразените е 522. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг тази сутрин.

Изследваните нови лица са около 400, съобщи председателят на оперативния щаб.

13 нови случая на коронавирус в София, в столицата 308 са общо случаите, от които 111 са в болница, 19 са интубирани. Няма нова област за изминалото денонощие. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски.

Общо починалите са 18 души.

В Бургас – 1 нов случай, Стара Загора –трима, лекар на 35 г. семейство майка и син, като синът се е върнал от Англия, вече цялото семейство е положително. В Перник – двама на 34 и 39 години с леки оплаквания.

В Русе мъж на 29 г. завърнал се от Англия. В Пловдив мъж на 64 г. Кърджали, мъж на 71 г. в болницата е настанен. Мъжете с коронавирус са 299, жените 223. Най-младият пациент е на 1 г., най-възрастният на 86, средна възраст на заболелите 46,5%, медиците са 23. Излекувани са 37. За вчера починалите са 4 – мъж на 49 г в Пирогов, още един възрастен мъж в Пирогов и двама в „Света Анна“. Средната възраст на починалите е 65 г. 18 са общо починалите в страната. В Пловдив 30 е общият брой на заразените, в Русе – един е в болница, в Сливен – 8 са общият брой, 6 са в болница.

Около 30% от случаите на коронавирус са свързани с пътуване извън страната.

Утре се открива лаборатория в Пирогов с PCR. Лабораторията ще работи с учени от БАН. В болница „Св. Анна“ започва да работи лаборатория с генетични методи, съобщи проф. Тодор Кантарджиев.

Очакваме увеличение на болните, които ще трябва да се изследват, хората с пневмонии. Първите случаи на прояви на заболявания в сестри, санитари, лекари, гърло, запушен нос, температура, веднага се изследват, за да се вземат мерки. Изследваме само тези, които са били в контакт с болния, добави Кантарджиев.

News24sodia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук