Ген. Мутафчийски: Военномедицинска академия обединява дългогодишни традиции в грижите за пациента, научните разработки и обучението на медицински персонал

0
2521

Рано тази сутрин директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев обяви колко са новозаразените с коронавирус у нас. Освен това заместник-началникът на Националния оперативен щаб (НОЩ) заяви, че идат добри новини за коронавируса у нас.

А шефът на НОЩ реши да отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост със статус във фейсбук.

Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS сподели силни думи за днешния 24 май.

Ето какво написа ген. Мутафчийски:

„…Напред! Науката е слънце, което във душите грей! Напред! Народността не пада там, гдето знанието живей!…“

На 24 май празнуваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – ден на гордост и преклонение пред нашите просветители!

Военномедицинска академия обединява дългогодишни традиции в грижите за пациента, научните разработки и обучението на медицински персонал. В своята близо 130-годишна история Академията съсредоточи мощен учебно-научен комплекс, създавайки оптимални условия за обучение на докторанти, специализанти, стажанти и студенти.

Благодаря на всички колеги-преподаватели – професори, доценти, асистенти, за високия професионализъм и отдадеността, които влагате в затвърждаване авторитета на българското медицинско образование.

В този празничен ден поздравявам и нашите курсанти и студенти от специалностите „Военен лекар“ и „Медицинска сестра“, които обучаваме съвместно с Военноморско училище и Медицински университет-Варна.

ВИЕ СТЕ НАШЕТО БЪДЕЩЕ, НО И СБЪДНАТА МЕЧТА! БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА УСЪРДИЕТО И МОТИВАЦИЯТА. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

Честит празник!

Бъдете здрави и успешни!“, сподели ген. Мутафичйски във фейсбук страницата на ВМА.

Blitz.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.