Ген. Мутафчийски: Предстоят ни най-тежките времена. Болестта няма да подмине никого, всички ще

0
2918

Със сигурност ние сме в началото на заразяването. Идеята на ограничението е да има по-малко новозаразени. Нито една здравна система не може да понесе този удар. Лекарите са изправени пред въпроса на кого да помогнат и на кого да не помогнат. Върви са като по военно време-най-добро за тези, които имат шанс да преживеят. При върхови стойности няма да може и тук да окажем навременна помощ на всеки. Нека хората да се отнесат отговорно.

Не сме изпитали дори и частица от това, което ни предстои. С огорчение гледам как се развива дебата в обществото. Предстоят ни най-тежките времена. Журналистите можете да бъдете полезни като дадете репортажите от Италия и Испания. Дай Боже мерките да имат успех.

Апелирам да се фокусира вниманието на обществото към трудните времена, които ни предстоят. Не, ние не се разминаваме. Всеки прави жертви. Със сигурност едва ли разходката ще подобри тяхното самочувствие и статус. Задава се върната на Ковид-19. Откъде хората се надяват, че ще излязат за Великден?! Откъде се надяват? Италия е в пика си от толкова време. В САЩ се обсъжда карантиниране на целите щати. Въпросът за Великден е неактуален в момента

Апелът ни е хората да проявят зрялост и да проявят своята вяра в Бог вкъщи. През 2000 година преживяхме най-челната си Коледа. Сега ни предстои най-тежкият Великден. Ситуацията в момента е много по-тежка. Ние наистина имаме невидим враг. Болестта няма да отложи своето развитие и разпространение за това, че е празник.

Вчерашния ден беше показателен за разхлабване на дисциплината, която може да ни изиграе лоша шега. Ако е починала дъщерята на вчерашната болна, много лошо. Тя е млада жена. В медиите се разпространи, че това е болест само за възрастните. Няма такова нещо. Да, някои умират повече. Болестта може да засегне всички възрастови групи.

Бебетата не са пощадени от различни увреждания. И при предшестващи заболявания и те могат да бъдат жертви на тази инфекция. Няма да има пощаден от тази болест. Не, не умират само възрастните. Най-младият пациент ни е 3-годишен. Повече от 85% са хора до 50-годишна възраст. Сега можем да им дадем всички грижи. Но при претоварена здравна система дали това може да стане? Младите хора боледуват с тежки бронхопневмонии и непредвидим ход на заболяването.

Източник/ци: News24sofia.eu

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.