Ген. Мутафчийски съобщи за нова жертва у нас – на 49 г., бебе на 1 година е болно от COVID-19

0
3044

Смъртта мъжа все още не е доказала да е вследствие на коронавирус

Националният генерален щаб проведе редовния си брифинг, на който съобщи последна информация за заразените от коронавирус в България. Към момента болните в страната са 498, от които 173 са в болница, а 20 от тях са интензивни. 

Новата област, в която има заразени е Враца, а в София има нови 8 случая. В Несебър и в Бургас също има нови случаи. В Добрич има бебе на една годинка с ларингит, доказано е, че родителите са с коронавирус. Пробите на детето също са положителни.

В Сливен има заразен мъж на 27 години. Медицинският персонал с коронавирус са 23. Излекувани са 34, като 4 нови са излекувани.

„Вчера са починали мъж на 83 години в Кюстендил и жена на 83 години в „Александровска“ болница. Тази нощ е приет мъж на 49 години, снощи е бил интубиран, бил е със сърдечна недостатъчност и е починал, но по клинични белези изглежда, че е с коронавирус“, заяви ген. Мутафчийски.

„Вчера ген. секретат на СЗО направи своето обръщение и призова държавите, които са засегнати, при наложени рестриктивни мерки, в никакъв случай да не се отхлабват. Това ще доведе до силно разпространение на заразата и много нови смъртни случаи“, заяви още шефът на Кризисния щаб.

Ген. Мутафчийски сподели, че съпругата на депутата Хасан Адемов също е с положителна проба.

„Д-р Дариткова е силно притеснена за контактите си и своите близки и е дала пълен списък с лицата, с които е контактувала. Тя е лекувала едни от първите заразени в страната“, допълни той.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук