Георги Попов: Продължавам да съм част от ИТН

0
221

Казва в интервю пред ABCnews.bg Георги Попов, депутат от ИТН в предишното Народно събрание

Г-н Попов, името ви нашумя бързо след доста изказвания, които направихте в парламента. Сега не сте включен в листа на ИТН. Какво стои зад това ваше оттегляне?

Смятам, че партнийната работа е не само в парламента и от парламентарната трибуна. Не е нормално в една демократична партия като ИТН, в листите да присъстват едни и същи лица. Имам колеги, които също заслужават да бъдат избрани за депутати. Ние сме екип и отборната работа е много важна за цялата структура в област Благоевград. Поради тази причина отказах да бъда депутат. Продължавам да съм част от партията и активно ще работя за нейния успех.

Какви са нагласите в ИТН преди предстоящите избори?

Нашата нагласа е да спечелим изборите. Дали това ще стане зависи изцяло от нас и нашите избиратели. Партията е много млада и както се казва се усъвършенстваме в движение. Имаме доста голям потенциал и това се видя на предишните два вота. Победата на местните избори в Благоевград затвърди нашите позиции в региона. Илко Стоянов е отличен кмет и това личи още от началото на мандата му.

В региона упорито се говори, че сте моторът на партията в Благоевград и областта. Ще бъдете ли по-малко активен извън Народното събрание?

Пак повтарям, че всички в структурата сме един екип. Моят личен модел на работа е да срещна буквално всеки човек, който би ни подкрепил. И не само. Обиколил съм буквално всички села и градове от областта. Срещнах се лично с хиляди хора. От всяка среща си правя изводи за какво трябва да работим.

Не смятате ли, че ИТН загуби голяма част от избирателите си заради това, че не състави кабинет?

Напротив! За да съставим кабинет в предишния парламент трябваше да нарушим основните си принципи. Ние не го направихме и по този начин не предадохме своите избиратели. Няма как да бъдем част от статуквото.

Как бихте коментирали предизборната ситуация в страната? Смятате ли, че новата партия на Кирил Петков привлича вашите гласоподаватели?

ГЕРБ продължават да бъдат в тежка изолация, заедно с ДПС. Проблеми имат и ДБ и там започна лек разпад. Новата партия на Кирил Петков и Асен Василев привлича главно избиратели на ДБ. Естествено всеки глас е важен за ИТН и ние ще се борим да запазим резултата си и дори да го подобрим. Смятам, че бъдещето ще бъде на коалицинните управления. Разбира се без ГЕРБ и ДПС. Те нямат морално право да управляват.

Смятате ли, че отсъствието на Слави Трифонов от листите на ИТН ще окаже влияние върху резултата на партията?

Слави Трифонов е създателя на ИТН и лидер на партията. Това, че е извън НС не означава, че ще престане да бъде лидер. Бойко Борисов също не беше депутат и предполагам, че отново няма да бъде.

Това според Вас значи ли, че ГЕРБ губят гласове?

Губят, но не поради тази причина. Лошото управление на страната ги докара до това положение.

Вие сте работил основно в София. Какво ви свърза толкова силно с Югозапада?

Аз съм роден в област Благоевград. Тук е минала голяма част от живота ми. Милея за този регион. Както се казва тази връзка е за цял живот.

Интервюто взе Гергана Иванова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук