Голям спортен успех за България

0
1377

Успехът на българина е първи за страната ни от Световно първенство за мъже. Влади премина през пет кръга, за да се изправи на полуфинала срещу станалият в последствие световен шампион  Доу Хун Лий от Корея

Достойното представяне на Далаклиев е показател за високото му ниво и възможности. С този си успех Далаклиев си осигури почти сигурно участие на Олимпийските игри в Токио през 2020г., тъй като заема високо място в ранглистата.

Успехите за България на Световното в Муджу, Корея продължават и извън терена. След като Слави Бинев бе избран за първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз, а София ще приеме финалните серии на Гран При през 2019г., днес Бинев подписа меморандум за сътрудничество с най-големия университет WOOSUK.

Днес другият българин Калоян Бинев, който взе участие на световното първенство отпадна във втория кръг, където игра срещу представител на Филипините. По време на срещата Бинев получи сериозна контузия в коляното, но въпреки това стисна зъби и игра до края на битката.

На световното за България остава да играят още Митко Джорджев в категория -63 кг. и Йордан Колев в категория -80 кг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук