Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ стана първото училище в региона обучение по първа помощ

0
1864

Учители от елитната гоцеделчевска преминаха курс за оказване на първа долекарска помощ

Той бе организиран от училището, съвместно с „Академия първа помощ“, а лектори бяха младите доктори Витан Витанов и Александра Шишкова. успяха да поднесат  по възможно най-достъпен, лесен, забавен и практичен начин всички онези умения и познания, които са необходими, за да се помогне на човек, изпаднал в критична ситуация, свързана с оказване на помощ на пострадали.

Гостите показаха как на практика могат да изпълнят своята мисия – да предоставим по възможно най-достъпен, лесен, забавен и практичен начин всички онези умения и познания, които са необходими, за да се окаже помощ на самите нас, близък или непознат изпаднал в беда.

Курсът бе обърнат към работата в училище и възможни критични ситуации, които може да се случат по време на учебния процес Те обаче са подходящи за всички любители на планината, екстремните спортове и алпинизма, както и за всеки желаещ да усвои основни техники и познания, касаещи правилното оказване на първата помощ. Освен това д-р Шишкова и д-р Витанов дадоха полезни съвети какво трябва да съдържа спешната аптечка не само в училище, но също в автомобила и у дома, за да може да се предприемат нужните мерки, за да бъде съхранен животът на човек, до пристигането на специализирана помощ.

След края на Курса, който бе много полезен, всички присъстващи обаче и пожелаха да не се налага да използват придобитите умения и знания, нито спешния шкаф за първа помощ!

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.