Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ с ново престижно представяне

0
451

Единадесетокласниците Илияна Москова, Марина Цуцуманова и Петко Милчев станаха едни от най-добре представилите се ученици във второто издание на състезанието „AUBG MultiTalent Quest”

То бе организирано за всички единадесетокласници от България и съседните държави, които искат и могат да покажат своите умения и знания в различни области на английски език. В първия кръг учениците направиха собствено видео, в което представиха себе си – своето хоби,  своите таланти и амбиции. Друга задача към тях е  да направят тест по математика и английски език. Нашите ученици успешно преминаха първия кръг и бяха  поканени за участие във втори в кампуса на Американския университет в Благоевград. Във втория кръг на състезанието за млади таланти участниците (общо 64)  премериха сили в различни дисциплини – дебатиране, решаване на социални проблеми и решаване на задачи по математика. Те имаха възможността да избират между това да покажат своя артистичен или спортен талант. Възпитаникът на ПМГ „Яне Сандански“, Петко Милчев от  XI клас,  извоюва първо място сред всички участници в спортната дисциплина. Единадесетокласничките Илияна Москова и Марина Цуцуманова представиха училището ни по забележителен начин, демонстрирайки своите знания, таланти и комуникативни умения по английски език. Наградният фонд за всички победители бе 20000 лв., като той включва лаптопи, таблети, обучения и ваучери.

Мариела Коджебашева, ученичка в XII клас на ПМГ „Яне Сандански“ и миналогодишна участничка в „AUBG MultiTalent Quest”, бе поканена за жури и помощник-организатор на състезанието.

„Нашите ученици показаха, че имат широка обща култура, развито логическо мислене, както и таланти в множество академични, креативни и спортни дисциплини. Те владеят английския език на едно много високо ниво, което им дава поле за развитие в най-различни области“ – коментира тя.

Специален гост на състезанието бе Росен Плевнелиев – дългогодишен приятел и от тази година специален посланик на Американския университет.

Поздравления от нашия редакционен екип за Илияна Москова, Марина Цуцуманова, Петко Милчев и Мариела Коджебашева. Гордеем се с вас!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.