Гражданска инициатива: БДЖ почти загина, нужни са реформи

0
2044

Бдение за БДЖ организираха в столицата представители на Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт, предаде БНР. Повод за протестната акция е очакваният търг за сградата на БДЖ на улица „Иван Вазов“.

Заради дъжда на бдението, организирано чрез социалните мрежи, пред сградата на БДЖ се събраха само няколко души. Те изписаха със свещи иметона холдинга и ги запалиха като символ на това , че железницата почти загинала.

По думите на Александър Иванчев, координатор в организацията, става дума за „неведение срещу цялостна политика, която вече 30 години е към унищожаване и закриване на железниците, а не към развиване като един алтернативен транспорт на автомобили“.

„Идеята не тука една сградата се продава в центъра на София, това е просто симптом на една цялостна болест в която е болна всъщност цялата ни държава.“ – коментира активистът.

Организаторите на бдението раздадоха на минувачите издадена със собствени средства книжка за „унищожителната политика на БДЖ“.

Даниела Вуковска обобщи за какво тяхното настояване: „Нашите искания са да се оздрави дружеството, да се реформира, да се направи по начин, по който да е клиент- ориентиран, да е железопътно предприятие, което да се работи на практика като друго останало в Европа, не да се опитва да оцелява и да си спекулира с това, че се дават твърде много пари , а всъщност на практика да не се дава и се приписани на БДЖ неща, които не верни.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук