събота, юни 12, 2021
дом Власт и държава Даден на прокуратурата червен кмет благодари на Борисов

Даден на прокуратурата червен кмет благодари на Борисов

0
Снимка: БТА

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Министър-председателят и правителството помагат на общините. Това заяви по време на брифинг в Министерски съвет кметът на община Сопот Деян Дойнов след среща с премира Бойко Борисов. Причината за изявлението на настоящия кмет на Сопот са твърденията на БСП, че ГЕРБ се опитват да купят кметове предизборно. Дойнов, който стана кмет като независим кандидат, но бе подкрепен от БСП. Деян Дойнов бе даден на прокуратурата от страна на ГЕРБ.

„Тук съм като личност, като човек, като мъж, който си държи на думата, за да благодаря. Никой нито ме е подкупвал, нито е търсил форми да ме подкупва“, заяви той. Дойнов посочи и че благодарение на сътрудничесвото и възобновения диалог задълженията на Сопот са сведени от 13 млн. лв. на под 1,5 млн. лв.

„В БСП има доста интелигентни хора, но подходиха непочтенно към мен“, допълни още Деян Дойнов.

Той припомни и че преди три години, когато е станал кмет, общината е била в изключително тежко състояние. За това той обвини бившия кмет на общината Веселин Мирчев, който е „извършил куп безумия в последните 12 години“.

Дойнов благодари за адекватната и навременна подкрепа от министър-председателя и правителството и припомни, че в началото на мандата е отпуснат безлихвен заем, благодарение на който е преодоляна финансовата криза.

„Към настоящия момент община Сопот е с оптимизиран бюджет и задълженията са сведени до минимум“, заяви Дойнов и обясни, че са правени и корекции по различни европейски проекти по новия Закон за бюджета, с което е използвана възможността за 80% опрощаване на заема.

„Искам да изразя своята благодарност към премиера Бойко Борисов и към цялото правителство. Нека да се спрат тези манипулации и спекулации в публичното пространство, че едва ли не, не се помага на общините. Напротив, тъй като съм пряко засегнат от това нещо, затова съм дошъл тук, за да изразя своята подкрепа. Напротив – помага се на общините. Тези безчинства, които ги е вършел моя предшественик, са вършени изцяло с помощта на стари правителства на БСП. Нищо лично към никой. Определено министър-председателя и цялото правителство помагат на общините“, коментира още кметът на Сопот.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.