Данъчни и полиция нахлуха в свързаната с Митьо Очите охранителна фирма „Аркус“

0
1802

Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и Главна дирекция „Национална полиция“ проверка на дружество „Аркус сигурност – Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Както вече стана известно, задържаният в Истанбул несебърски престъпен бос Димитър Желязков – Митьо Очите е назначен там за мениджър, но бил пред освобождаване от длъжност заради здравословните си проблеми.

Това обяви лично официалният шеф на фирмата – Иван Владимиров, който е бивш полицай. Дъщеря му пък е настоящ юрист в МВР-Бургас, а синът му е зам.-шеф на Бургаския затвор и е работил там, докато Желязков излежаваше присъда.

Проверката се възлага във връзка с разследването на Спецпрокуратурата на организираната престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици на Очите. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица за извършени престъпления, уточниха от прокуратурата. Последният от групата – общинският съветник от Несебър Пейко Янков – син на застреляния преди години Димитър Янков, който също беше общински съветник, още се издирва.

„При проведената на 2 август 2018 г. специализирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове. В някой от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица – Д. Желязков“, се допълва в официалното съобщение.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук