Двама представители на ъндърграунда са били задържани зрелищно при спецакция

0
145

От прокуратурата в събота заявиха, че все още нямат полицейски доклад за случилото се край Ракитница

Двама представители на старозагорския ъндърграунд са били задържани зрелищно при спецакция за борба с разпространението на дрогата. Това е станало късно следобед в петък пред очите на десетки шофьори, на отбивка от главния път, свързващ Стара Загора с Чирпан и село Ракитница, пише „Телеграф“. 

Там е бил спрял лек автомобил с двама пътници, за които се знае, че през годините са били нееднократно задържани и съдени за търговия и държане на дрога. Мъжете са били оковани в белезници и хвърлени край пътната канавка, движението е било отбито в едната лента, а полицаите са били с маски.

От ОД на МВР потвърдиха, че върви такава акция в региона, но отказаха каквито и да е подробности под претекст, че се очаквал оглед от разследващите. От прокуратурата в събота заявиха, че все още нямат полицейски доклад за случилото се край Ракитница.

Запознати разказват че двамата мъже, познати с прозвищата си Евгени Цайса и Иван Принцесата, са били задържани за по 24 часа по закона за МВР, в автомобила им са намерени голямо количество пакети с неустановено вещество, което тепърва щяло да се изследва в лаборатория. Възможно било да е хранителни добавки, тъй като единият от арестуваните от доста време е дистрибутор на подобна стока.

За последно имената на  Евгени и брат му Дончо Дончев се появиха в публичното пространство през  октомври 2019 година при отново шумна акция на ГДБОП в Стара Загора. Тогава пострада баща им Иван. Мъжът получи сърдечна криза при появата на маскираните антимафиоти пред вратата на семейното жилище на улица „Гурко“ 104.

Близо час прекара на 11 октомври, проснат на земята с белезници на гърба 40-годишният тогава Дончо, който се прочу с побоя над футболния рефер Светозар Маринов през 2001 година преди срещата на местния „Берое“ с ЦСКА. Няколко години по-късно със самоделна бомба бе взривен автомобилът, ползван от майка му.

През 2015-а пък бившият кикбоксьор бе задържан с крадено от Несебър БМВ335, като в купето бе намерен пистолет със заличени номера.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук