Делото срещу синовете на Ценко Чоков не тръгна, отложиха го за март

0
582

Районният съд в Бяла Слатина отложи за март делото срещу синовете на кмета Ценко Чоков и още трима младежи. Те са обвинени за побой над студента Венислав Николов. Мартин и Спас Чокови били готови да застанат на подсъдимата скамейка, но един от останалите подсъдими се поболял, което наложило съдията да отложи процеса за след месец.

Петимата са обвинени за масов бой, станал през март 2014 г. в белослатинска дискотека. От прокуратурата са категорични, че побоят е започнат от Мартин Чоков, който безпричинно ударил Венислав с метален бокс в главата, след което продължил да го налага по тялото. Към него са се присъединили и другите обвиняеми, които продължили да ритат пострадалия.

Заключенията на съдебно-медицинските експертизи сочат най-малко осем увреждания, нанесени с ръце или крак чрез наслагващи удари с или върху твърд тъп предмет. От прокуратурата са повдигнали обвинения за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Тезата на държавните обвинители е, че младежите са искали да изразят явно неуважение към обществото./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук