Делян Пеевски дари 50 000 лв. на БАН за изследвания на коронавируса

0
128

Депутатът от ДПС Делян Пеевски досега е дарил за болници и нуждаещи се в кризата над 4 милиона лева. Този път той предостави дарението си в размер на 50 000 лева на учените от БАН за изследвания в борбата срещу коронавируса.

Пеевски дари и апарат за PCR тестове на „Пирогов“, а цял клас абитуриенти предоставиха на спешната болница 740 лева, съобщава News24sodia.eu.

Учениците от 12 клас в столичната гимназия „Проф.Иван Апостолов” написаха на медиците: „Смятаме, че в такива времена е важно да подадем ръка на нуждаещите се и да докажем, че сме заедно срещу Covid 19. Поради обстоятелствата най-вероятно няма да имаме изпращане, ето защо ние решихме да дарим тези пари на болница „Пирогов“. Нека всички сме здрави и се подкрепяме!“, пожелават момчетата и момичетата.

Изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. Балтов благодари на всички дарители, предоставили дарения за 7000 лева през седмицата.

Сдружението „Обединени срещу COVID-19“ задели 674 000 лева за битката със заразата, а фирмата „Алтерко роботикс“ предостави апаратура за дезинфекция на въздуха срещу вируси на 7 болници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук