Депутатът Делян Пеевски направи дарение и на пловдивските болници

0
282

Депутатът Делян Пеевски направи дарение и на пловдивските болници. Дарението включва предпазни екипи от най-висок клас за медиците на първа линия в борбата срещу Covid-19.

50 броя предпазни екипи от най-висок клас за многократна употреба бяха доставени на УМБАЛ „Свети Георги“ и още 115 на Областния кризисен щаб, който ще ги разпредели по останалите пловдивски болници, които вече приемат пациенти със съмнения за COVID-19. Дарението е от фирма на депутата Делян Пеевски. Това съобщиха изпълнителният директор на университетската болница проф. Карен Джамбазов и областният управител и председател на щаба Дани Каназирева, съобщи News24sodia.eu.

Гащеризоните са водонепроницаеми, направени от cпeциaлнa PTFE мeмбрaнa, наподобяваща човешката кожа. Те са леки, не предизвикват алергични реакции, позволяват на кожата да диша и предотвратяват запарване.

„За пореден път изказваме благодарност на всички дарители – фирми и физически лица, които помагат за това медиците на първа линия, пряко ангажирани с лечението и обслужването на пациенти с COVID-19, да бъдат обезпечени с нужните защитни средства. Областният кризисен щаб разпределя всички дарения, които получава, според нуждите на здравните заведения в Пловдив и областта“, заявиха проф. Джамбазов и областният управител.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук