Джихадист от ИДИЛ разказа страшни ужаси: Убил съм 500 души, изнасилилсъм 200 жени (СНИМКИ)

0
1939

Било нормално?!

Заловен джихадист от „Ислямска държава” разказа със смразяващи подробности за масови екзекуции, извършени от групировката по време на атаките ѝ по селищата на язидите. Амар Хюсеин казва, че по цял ден чете Корана в своята малка килия, за да стане по-добър човек. Въпреки това, той не показва никакво разкаяние, че е изнасилил 200 жени в иракските селища.

Хюсеин, заедно с още един член на „Ислямска държава”, е бил заловен по време на атаката по Киркук през октомври.

Хюсеин разказва, че неговите емири или местни командири на „Ислямска държав” са му давали „зелена светлина” да изнасилва колкото си иска момичета язидки. Младежите имат нужда от това, твърди той в интервю, след като кюрдски агент по контратероризъм му сваля чена качулка от главата.
Хюсеин разказа още как е вървял от къща на къща в няколко иракски села и е изнасилвал жените в тях.  Кюрдските официални лица на свой ред казват, че имат докаазтелства за изнасилванията на Хюсеин, но не и информация за техните мащаби.

Хюсеин разказва още, че е убил около 500 души от 2013 година насам, когато се присъединил към ИД. „Убивахме всеки, който трябваше да убием. Обезглавявахме всеки, който трябваше да обезглавим”, допълва той.

Той също си спомни как емирите са го обучавали да убива. Първоначално това било трудно за него, но после, след упражения върху хора, всичко ставало все по-лесно с всеки изминал ден. „По 7-8 наведнъж. 30-40 души. Закарвахме ги в пустинята и ги разстрелвахем”, казва Хюсеин.

В крайна сметка той станал толкова ефективен, че при убийство дори не му мигвало окото. „Карах ги да коленичат, слагах им превръзка на очите и стрелях в главите им”, разказва той.  „Това си беше нормално”, допълва изпеченият главорез.

За своята съдба Хюсеин обвинява житейските си трудности. Твърди, че е продукт на разбито семейство и бедност в родния си град Мосул. „Нямах пари. Нямаше кой да ми каже какво е грешно и какво е правилно. Нямаше работа. Имах приятели, но никой не ми даваше съвет”, разказва Хюсеин.

21-годишният Хюсеин е започнал кариерата си на ислямист, когато е бил само на 14 години. Той бил въвлечен в света на джихадистите от проповедник в местна джамия. Сле това се присъединил към „Ал Кайда”, а сега очаква да бъде съден за участието си в  „Ислямска държава”.

Източник: Дейли Мейл

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук