Дни преди вота: Цената на един глас между 50 и 100 лв.

0
185

От началото на предизборната кампания в прокуратурата са образувани 44 досъдебни производства и 333 преписки, свързани с нарушаване на политическите права. Това информират от държавното обвинение и допълват, че по 181 преписки е постановен отказ от образуване на досъдебно производство, поради липсата на достатъчно данни за извършено престъпление.

Най-много са делата в София – 19, във Варна – девет, Велико Търново – шест, Пловдив и Бургас – по пет.

Във всяка област на страната са създадени областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, посочват от прокуратурата

По-рано днес служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев каза на брифинг, че цената на един глас расте. Тя е между 50 и 100 лева. От 19 август до 28 септември бяха проведени над 97 специализирани полицейски операции на територията на цялата страна, съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров.

В няколко града в страната от сутринта продължава акцията срещу купуването на гласове. Текат проверки по различни сигнали и оперативна информация срещу нарушаването на политическите права на гражданите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук